ΑΛΜΥΡΟΣ

Προσλήψεις για τις ανάγκες του Δήμου Αλμυρού το 2021

προσλήψεις-για-τις-ανάγκες-του-δήμου-α-644583

Ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή

Προσλήψεις επτά ατόμων προβλέπει ο ετήσιος προγραμματισμός του δήμου Αλμυρού για τις ανάγκες λειτουργίας των Διοικητικών Υπηρεσιών, των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Παιδικών Σταθμών το 2021. Ο προγραμματισμός εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Πρόκειται για προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 και 11 μηνών.

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αφορούν στις ειδικότητες ΠΕ Διοικητικού – Λογιστικού (2 θέσεις), ΠΕ Μηχανολόγος – Μηχανικός (1 θέση) και ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών (1 θέση) με συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών. Οι υπόλοιπες προσλήψεις αφορούν στις ειδικότητες ΔΕ Χειριστής Μηχανημάτων Εργων (1 θέση), Τ. Ε. Βρεφονηπιοκόμων και ΔΕ Μαγείρων. Οι συμβάσεις για τις εν λόγω θέσεις θα είναι διάρκειας ορισμένου χρόνου 11 μηνών.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού θα υποβάλει αίτημα για τις προσλήψεις στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επισημαίνεται ότι στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού προβλέπονται 48 θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, καθώς και για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εκ των οποίων έχουν καλυφθεί οι 15 θέσεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και στο πλαίσιο της περιστολής των κρατικών δαπανών, έχει περιοριστεί δραστικά η δυνατότητα των φορέων του δημοσίου, ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ ως προς την πραγματοποίηση πάσης φύσεως προσλήψεων.

Οι φορείς μπορούν να προβαίνουν, μεταξύ άλλων, στην πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου