ΑΛΜΥΡΟΣ

ΔΑΣ ΟΤΑ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλμυρού

δασ-οτα-σοβαρό-εργατικό-ατύχημα-στον-δ-652488

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα στον Δήμο Αλμυρού, όπως καταγγέλει η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ, που συμμετέχει στη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ΔΑΣ ΟΤΑ συμβασιούχος εργαζόμενη στην Υπηρεσία Πρασίνου τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο χέρι της κατά την ώρα της εργασίας της.

Εοιδικότερα στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει:

«Ο φόρος αίματος που αναγκάζονται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας για να βγάλουν το μεροκάματο έχει γίνει καθημερινή πραγματικότητα. Στο Δήμο Αλμυρού σήμερα, συναδέλφισσα συμβασιούχος 8μηνίτισσα, εργαζόμενη στο πράσινο, τραυματίστηκε σοβαρότατα στο χέρι με κοπή τένοντα (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες).

Τα αλλεπάλληλα ατυχήματα εργαζομένων στους Δήμους, ιδιαίτερα στο Δήμο Αλμυρού, φανερώνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι μεμονωμένο και τυχαίο, κάτι που οφείλεται στην «κακιά στιγμή». Η πολιτική απαξίωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών, υποστελέχωσης τους και χρησιμοποίησης συμβασιούχων εργαζομένων (δίχως πλήρη δικαιώματα και δίχως την παροχή της αναγκαίας εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα ασφάλειας) και εντατικοποίησης της εργασίας, δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε τέτοια τραγικά αποτελέσματα. Η Δημοτική Αρχή Χατζηκυριάκου είναι ένοχη γιατί εφαρμόζει μέχρι κεραίας αυτή την πολιτική που βλέπει τον εργαζόμενο ως κόστος για τον προϋπολογισμό.

Πρέπει κυριολεκτικά να ντρέπονται εκείνοι οι «συνδικαλιστές», όπως το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που μόλις πριν λίγες μέρες δεν έβγαλαν μιλιά για το προηγούμενο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Αλμυρού, ενώ αρνήθηκαν την ύπαρξη εργατικού ατυχήματος στο Δήμο Βόλου με την πρόφαση ότι οφειλόταν σε «παθολογικά αίτια».

Απαιτούμε από την Επιθεώρηση Εργασίας την άμεση διερεύνηση του ατυχήματος και την επιβολή στην εργοδοσία των πιο σκληρών κυρώσεων και την άμεση λήψη όλων των μέτρων για τη μη επανάληψη παρόμοιων ατυχημάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου