ΑΛΜΥΡΟΣ

Συστράτευση για τους σεισμόπληκτους

συστράτευση-για-τους-σεισμόπληκτους-654292

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν οι αγροτικοί σύλλογοι, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων στη Δυτική Θεσσαλία η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και οι αγροτικοί σύλλογοι μέλη της, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Οι αγρότες της περιοχής, συγκεντρώνουν εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντιλα, μάσκες, αντισηπτικά, γενικότερα είδη ατομικής υγιεινής, για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων στη Δυτική Θεσσαλία. «Η ανταπόκριση είναι συγκινητική και συνεχίζουμε την προσπάθεια, γιατί οι ανάγκες των πληγέντων είναι μεγάλες και πρόθεσή μας είναι να σταθούμε στο πλευρό τους και να τους βοηθήσουμε», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ευστάθιος Γλιάτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας. Παράλληλα, επισήμανε ότι η προσπάθεια υλοποιείται με πνεύμα συνεργασίας και τη συμμετοχή αγροτών από τον Αλμυρό, το Πήλιο και όλη τη Μαγνησία.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ενισχύει την προσπάθεια για παροχή βοήθειας στους πληγέντες, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση και διαβιούν προσωρινά σε ανοιχτούς χώρους και προσωρινά καταλύματα.

Παράλληλα διεκδικεί: «Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των πληγέντων, να γίνει άμεσα προγραμματισμός για τη διάθεση προσωρινών κατοικιών, να αξιοποιηθούν και να διατεθούν χώροι όπως ξενοδοχεία στην περιοχή, να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι όλων των κτιρίων, με διάθεση του απαραίτητου προσωπικού και να ελεγχθούν όλα τα σχολεία της περιοχής και άλλες δημόσιες δομές».

Με πνεύμα αλληλεγγύης οι αγρότες ζητούν, με ανακοίνωση που εξέδωσαν: «Να ανασταλούν όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οφειλές για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, να διαγραφούν χρέη και χαράτσια που δημιουργούνται αυτή την περίοδο. Να διασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του, να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους».

Με το βλέμμα στους πληγέντες, ζητούν «να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και το κόστος ανοικοδόμησης των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων που έχουν πληγεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να αποκλειστεί κανείς από τους πληγέντες, λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών. Να μην επιβαρυνθούν οι πληγέντες με δάνεια και να δοθεί η δυνατότητα άτοκων δανείων επιπλέον σε όσους χρειαστούν» και κυρίως, «μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας».

Με στεντόρεια φωνή, οι αγρότες της περιοχής στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην «εντεινόμενη καταστολή» και την «αντιλαϊκή πολιτική», και υπογραμμίζουν: «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, διεκδικώντας ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς καμία αποζημίωση, επιτάχυνση των εμβολιασμών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου