ΑΛΜΥΡΟΣ

Εντυπωσίασε ο Χορευτικός Ομιλος Αλμυρού

εντυπωσίασε-ο-χορευτικός-ομιλος-αλμυ-367411

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

«Σας ευχαριστούμε και σας επαινούμε γι’ αυτά που κάνετε. Συνεχίστε και στείλτε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με την παράδοση. Αυτή θα μας φέρει περισσότερο κοντά τον ένα στον άλλο. Για 27 ολόκληρα χρόνια διασώζουμε διαμάντια της παράδοσής μας και περισσότερα από 2.500 παιδιά έχουν διδαχθεί στοιχεία της στο Χορευτικό Όμιλο. Στην προσπάθειά μας αυτή, με παρέα καλούς φίλους, θεσμικούς παράγοντες μα προ πάντων γονείς που ξέρουν να δίνουν επιλεκτική γνώση, βηματίζουμε και προσπαθούμε».

Με τα λόγια αυτά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού Κώστας Γκουντάρας τους γονείς και φίλους του Ομίλου που κατέκλεισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, για να θαυμάσουν και χειροκροτήσουν τους 90, μικρούς και μη, χορευτές και χορεύτριες ηλικίας 6 έως 16 χρονών, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Συνολικά χόρεψαν έξη τμήματα χορούς από Θράκη, Πόντο, Μικρά Ασία, Ήπειρο, Μακεδονία και Νησιά, που αποδόθηκαν με εξαιρετική χάρη, αρμονία και «νεανικά λικνίσματα», από τα παιδιά του Ομίλου και καταχειροκροτήθηκαν.

Την ευθύνη της εκδήλωσης είχαν οι καθηγητές Φ. Α. Βάγια Παππά και Κώστας Γκουντάρας και παρουσιάσθηκαν οι χοροί: Στα τρία, Γιατρός, Τσάμικος, Χιώτικος, Χασαπιά Μ. Ασίας, Ποδαράκι, Στις τρεις, Χρωματιστά Τσουράπια, Τσακώνικος, Παραμυθιά, Ζάραμο, Γκίκνα, Μπαϊντούσκα, Ζωναράδικος. Επίσης παρουσιάστηκαν και κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από το Πόντο σε σκοπό Ομάλ και Κότσαρι, από την Ήπειρο σε σκοπό Καγκελάρι και Πωγωνίσιο και από την Ικαρία σε σκοπό Σούστας.

Στη συνέχεια οι Πρεσβύτεροι πατέρες Χρήστος Μπούντης και Ευστάθιος Βαρβαρέλης ευλόγησαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, που μοίρασε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Τσαμπίρας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αλέκος Καραμπάσης. Το φλουρί πέτυχε ο μικρός Γιάννης Βαλαμούτης και αντιπροσώπευε ένα παραδοσιακό κόσμημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου