ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρανάλωμα του πυρός δύο τροχόσπιτα στον Αλμυρό

παρανάλωμα-του-πυρός-δύο-τροχόσπιτα-σ-667274

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο τροχόσπιτα στην παραλία Αλμυρού από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα γύρω στις 18:40 σε διπλανή έκταση και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο προσέτρεξαν για βοήθεια έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμών, που ξεκίνησαν άμεσα τις ενέργειες. Εντούτοις, η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη, ενώ σημειώθηκαν και εκρήξεις.

Οι ενέργειες των πυροσβεστικών συνεχίζονταν μέχρι και τις 21:00. Η φωτιά τελικά κατασβήστηκε, όμως το ένα τροχόσπιτο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ το δεύτερο υπέστη πολύ μεγάλες υλικές ζημιές. Τα τροχόσπιτα ανήκουν στον δήμο Αλμυρού και ενοικιάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε από φωτιά που έβαλε άγνωστος σε βάτα σε παρακείμενη περιοχή. Με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η κινητοποίηση για την κατάσβεση ήταν άμεση, αφού τη συγκεκριμένη περίοδο στην εν λόγω περιοχή υπάρχει κίνηση, ενώ αρκετά σπίτια κατοικούνται.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σήμερα το απόγευμα σε ξηρά χόρτα και καλάμια στη Δημητριάδα της Νέας Αγχιάλου και στο σημείο επιχείρησαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα σε έκταση έξι στρεμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου