ΑΛΜΥΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στο κοιμητήριο Ευξεινούπολης

ολοκληρώθηκε-ο-καθαρισμός-στο-κοιμητ-678184

Κλάδεμα των δέντρων και περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων

Με εργασίες εξωραϊσμού στο κοιμητήριο Ευξεινούπολης συνεχίστηκε η παρέμβαση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος στα κοιμητήρια του καλλικρατικού δήμου.

Μετά τον καθαρισμό των κοιμητηρίων στις Τοπικές Κοινότητες Σούρπης, Αγίας Τριάδας και Δρυμώνας η Διεύθυνση προχώρησε στο κλάδεμα των δέντρων και την περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων στο κοιμητήριο Ευξεινούπολης, το οποίο άλλαξε όψη.

Τα συνεργεία εργάζονται εντατικά, ώστε στα κοιμητήρια να μην υπάρχουν εικόνες εγκατάλειψης.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού θα πραγματοποιήσει εργασίες εξωραϊσμού σε όλα τα κοιμητήρια του καλλικρατικού δήμου, όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα υπερκορεσμού.

Επισημαίνεται ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες για εκταφές συγγενικών τους προσώπων.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το θέμα του υπερκορεσμού, το Γραφείο Διαχείρισης Κοιμητηρίων του Δήμου Αλμυρού έχει καλέσει τους συγγενείς των ενταφιασμένων σε όλα τα κοιμητήρια του Δήμου Αλμυρού μέχρι και το 2015 να προσέλθουν στο Δημαρχείο Αλμυρού, (Τμήμα Εσόδων) να υποβάλουν αίτηση εκταφής του ενταφιασμένου συγγενή τους και να ρυθμίσουν τις τυχόν χρεώσεις των σχετικών τελών.

Η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να προβεί σε αυτεπάγγελτη εκταφή και τοποθέτηση των οστών στο χωνευτήρι, καταλογίζοντας την προβλεπόμενη δαπάνη, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση κορεσμού επικρατεί σε όλα τα κοιμητήρια με εξαίρεση τη Σούρπη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα κοιμητήρια Αλμυρού και Ευξεινούπολης όπου η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου