ΑΛΜΥΡΟΣ

Αρχίζει την Παρασκευή η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

αρχίζει-την-παρασκευή-η-υποβολή-αντιρ-678194

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αναρτήθηκαν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικώς στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο ̈:https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx.

Στον δασικό χάρτη περιλαμβάνεται και ο ιστορικός ορθοφωτοχάρτης, που απεικονίζει τα πολύγωνα των δασικών εν γένει εκτάσεων, που προσδιορίστηκαν από τα φωτοερμηνευτικά στοιχεία των παλαιότερων αεροφωτογραφιών.

Σημειώνεται ότι απεικονίζονται με μαύρο χρώμα οι περιοχές που εξαιρέθηκαν της θεώρησής του.

Κάθε ενδιαφερόμενος, αφού λάβει γνώση του περιεχομένου του αναρτημένου κατά τα προηγούμενα δασικού χάρτη, μπορεί υποβάλει τυχόν αντιρρήσεις του εντός αποκλειστικής προθεσμίας 105 ημερών, η οποία αρχίζει την Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτούμενου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα προδήλων σφαλμάτων. Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων λήγει την Πέμπτη 24 Ιουνίου. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στο εξωτερικό, η προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες.

Με τις αντιρρήσεις προβάλλονται λόγοι που αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα και της μορφής των εμφανιζόμενων στο χάρτη εκτάσεων, της ορθής απεικόνισης, εφαρμογής και ισχύος των πράξεων της Διοίκησης και της σύννομης αλλαγής χρήσης αυτών. Αντιρρήσεις μπορούν να υποβάλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνον ηλεκτρονικά, στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου