ΑΛΜΥΡΟΣ

Καθηλωμένα στον ΣΕΑ Αλμυρού 75 φορτηγά για δύο 24ωρα λόγω «Μήδειας»

καθηλωμένα-στον-σεα-αλμυρού-75-φορτηγά-γ-698501

Εγκλωβίστηκαν μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

Απίστευτη κατάσταση προκαλείται τα τελευταία 24ωρα στον ΣΕΑ (Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων) Αλμυρού. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αθηνών – Λαμίας από τη Δευτέρα στις 21:00 είχε οδηγήσει μοιραία δεκάδες φορτηγά να ακινητοποιηθούν με ασφάλεια εκεί. Στον ΣΕΑ Αλμυρού είχαν σταθμεύσει περί τα 75 φορτηγά.

Επρόκειτο για ημεδαπά οχήματα αλλά και αλλοδαπά από τα σύνορα, από Αλβανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Τσεχία. Οι οδηγοί ήταν ενημερωμένοι για την απαγόρευση όφειλαν όμως να εκτελέσουν τις παραγγελίες τους και να πάρουν σειρά.

Από αργά το βράδυ της Δευτέρας άρχισαν να ακινητοποιούνται στον ΣΕΑ Αλμυρού το ένα μετά το άλλο τα φορτηγά, με την Αστυνομία να ενημερώνει για την απαγόρευση στη Φθιώτιδα. Είχε γεμίσει από φορτηγά και η Φθιώτιδα και η Λάρισα.

Οι οδηγοί πέρασαν ατελείωτες ώρες στις καμπίνες τους αναμένοντας άρση της απαγόρευσης. Το ευτύχημα είναι ότι λειτούργησε ο ΣΕΑ Αλμυρού και μπορούσαν να καλύψουν τις ατομικές τους ανάγκες.

Βρίσκονταν ακινητοποιημένοι στο πάρκινγκ για ατελείωτες ώρες παρά το τσουχτερό κρύο και τις αντίξοες συνθήκες. Ωστόσο, υπέμεναν υπομονετικά να πάρουν σειρά όταν τελικά θα τελείωνε ο εφιάλτης και θα μπορούσαν να εκτελέσουν τα δρομολόγιά τους.

Η απαγόρευση ήρθε τελικά χθες στις 5 τα ξημερώματα οπότε σταδιακά το ένα μετά το άλλο τα φορτηγά αποχωρούσαν από το πάρκινγκ και συνέχιζαν το δρομολόγιό τους.

Η απαγόρευση στην κυκλοφορία έγινε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και εγκλωβισμοί στην Εθνική όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Μία απερισκεψία κίνησης ενός φορτηγού χωρίς αλυσίδες θα μπορούσε να μπλοκάρει όλη την κυκλοφορία.

Ο εφιάλτης ευτυχώς τελείωσε τελικά χθες Τετάρτη τα ξημερώματα. Οι εγκλωβισμένοι της «Μήδειας» μπόρεσαν τελικά να εκτελέσουν τα δρομολόγιά τους αφού και η Αθηνών – Λαμίας ήταν «καθαρή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου