ΑΛΜΥΡΟΣ

Σχεδόν αλώβητος ο δήμος Αλμυρού από την «Μήδεια»

σχεδόν-αλώβητος-ο-δήμος-αλμυρού-από-τη-699796

Σχεδόν αλώβητος ο δήμος Αλμυρού από την κακοκαιρία «Μήδεια». Ο Αλμυρός και οι κοινότητες Πτελεού και Σούρπης, καθώς και η κοινότητα Αχιλλείου καθάρισαν από το χιόνι. Στα ορεινά χωριά και συγκεκριμένα στην Ανάβρα, τους Κωφούς, τους Κοκκωτούς, τη Βρύναινα και τη Φυλάκη, όπου υπήρχε ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού, το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό τόσο στους κεντρικούς δρόμους, όσο και μέσα στους οικισμούς. Το χιόνι έχει αρχίσει ήδη να λιώνει.

Προχθές ολοκληρώθηκε και ο καθαρισμός των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην Ανάβρα και αποκαταστάθηκε η πρόσβαση σε όλες τις μονάδες. Σε καμία άλλη περιοχή δεν αναφέρθηκαν στον δήμο προβλήματα από κτηνοτρόφους.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Λεωνίδας Βούλγαρης λέει ότι η κατάσταση είναι καλή παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες το χιόνι είχε φθάσει στις ορεινές περιοχές στους 40 πόντους.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βρύναινας, Παναγιώτης Χριστόπουλος, λέει ότι το πρόβλημα που υπάρχει τώρα είναι με τον παγετό και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

«Μέσα στο χωριό όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας όσο και του δήμου δούλευαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα από τις 4 τα ξημερώματα για να μπορέσει ο κόσμος να πάει στις δουλειές του και να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις μετακινήσεις. Αποχιονισμός γινόταν και σε όλο το δίκτυο στη διαδρομή Βρύναινα – Αγ. Ιωάννης, Κοκκωτοι, Κωφοί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στους Κοκκωτούς. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ευάγγελος Μαλλιαρός, ανέφερε ότι ο κεντρικός δρόμος είναι πεντακάθαρος. «Μέσα στο χωριό στα στενά δρομάκια, όπου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση τα μηχανήματα, ρίξαμε αλάτι», πρόσθεσε.

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωφών Στέργιος Μαμούρας. Όπως ανέφερε, «έχουν ανοίξει όλες οι προσβάσεις σε μονάδες κτηνοτρόφων. Το μόνο πρόβλημά μας είναι η παγωνιά», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου