ΑΛΜΥΡΟΣ

Διάκριση μαθητή του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού

διάκριση-μαθητή-του-2ου-γυμνασίου-αλμυ-704350

Ο Φίλιππος Μιχαλακόπουλος προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Στατιστικής

Μαθητής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού στη Στατιστική, με τον διευθυντή και τον Σύλλογο Καθηγητών να συγχαίρουν τον Φίλιππο Μιχαλακόπουλο, για την πρόκρισή του, υπό την καθοδήγηση της μαθηματικού του σχολείου, Αθανασίας Σούφαρη.

Ο 12χρονος μαθητής, που φοιτά στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου, είναι επιμελής, διαθέτει μαθηματική σκέψη και το αποτέλεσμα τον χαροποίησε, διότι επετεύχθη μετά προσπάθεια και συστηματική μελέτη. Ο νεαρός μαθητής πήρε το «εισιτήριο» για να συμμετάσχει στην δεύτερη και τελική φάση, κάνοντας περήφανους τους γονείς και το σχολείο του.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η καθηγήτριά του Αθανασία Σούφαρη, υπογράμμισε ότι το σχολείο συμμετείχε και πέρυσι στον ίδιο διαγωνισμό με ομάδα μαθητριών, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση πανελλαδικά στον τελικό.

Συμμετέχουν πολλά παιδιά πανελλαδικά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, που στόχο έχει να «τα βάλει στο πνεύμα και την αξία της στατιστικής», επεσήμανε η μαθηματικός του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, ενώ προσέθεσε ότι «σημασία έχει η προσπάθεια και η συμμετοχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου