ΑΛΜΥΡΟΣ

Στα Δικαστήρια ο Δήμος Αλμυρού με ιδιώτες για έργα

στα-δικαστήρια-ο-δήμος-αλμυρού-με-ιδ-711983

Στην απόκρουση αγωγής ιδιώτη, που ζητεί ποσό 21.059,44 ευρώ από εκτέλεση έργων, θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού αποφάσισε ομόφωνα παράσταση του Δήμου ενώπιον του εν λόγω Δικαστηρίου διά του νομικού συμβούλου.

Η αγωγή κατά του Δήμου Αλμυρού κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου τον Οκτώβριο του 2015 και με απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν αρμόδιο για την εκδίκασή της. Διέταξε έτσι την παραπομπή της υπόθεσης για εκδίκαση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, στην ειδική διαδικασία δημοσίων έργων του Δικαστηρίου. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε, επίσης με ομόφωνη απόφασή της, να παραστεί στη συζήτηση των αγωγών εταιρείας, με τις οποίες ζητείται η καταβολή ποσών 14.967,25 και 16.972,80 €.

Οι αγωγές παραπέμφθηκαν προς εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας και θα εκδικαστούν επίσης στις 15 Ιανουαρίου.

Αντίθετα, σε άλλη περίπτωση η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε αποδοχή απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου που υποχρεώνει σε καταβολή 2.496 ευρώ με τον νόμιμο τόκο μετά την ικανοποίηση αγωγής. Το ποσό αυτό αφορούσε σε προφορική σύμβαση με τους εναγόμενους για έλεγχο, συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου