ΑΛΜΥΡΟΣ

Αποκρούει την προσφυγή «Εν Δράσει» για το πυροφυλάκιο

αποκρούει-την-προσφυγή-εν-δράσει-γι-764239

Η δημοτική αρχή Αλμυρού όρισε νομικό εκπρόσωπο για τα έξοδα της κατεδάφισης

Αρνείται να πληρώσει η οικολογική οργάνωση Αλμυρού «Εν Δράσει» τα έξοδα για την κατεδάφιση του αυθαίρετου πυροφυλακίου της στην περιοχή Τσατάλι που έγινε με δαπάνες του δήμου και προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας.

Η υπόθεση θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη και η δημοτική αρχή Αλμυρού αποφάσισε να παραστεί και να αποκρούσει την προσφυγή.

Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού, η οποία συνεδρίασε χθες διά περιφοράς λόγω του κατ’ επείγοντος. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τον ορισμό νομικού εκπροσώπου.

Η επίδικη διαφορά αφορά σε ποσό 2.900 ευρώ που χρεώθηκε στην οικολογική κίνηση σε βεβαιωτικό κατάλογο του δήμου.

Το πυροφυλάκιο κατεδαφίστηκε τον Αύγουστο του 2017 μετά από τελεσίδικη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Επειδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν διέθετε συνεργείο, έγινε τελικά από τον δήμο Αλμυρού.

Βάσει της απόφασης κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οικολογική οργάνωση βαρύνεται με τις δαπάνες κατεδάφισης και την υποχρέωση αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου.

Εντούτοις, η «Εν Δράσει» προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, το οποίο παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας.

Η υπόθεση ορίστηκε για να συζητηθεί στο Α’ Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου.

Επισημαίνεται ότι η κατεδάφιση του αυθαίρετου πυροφυλακίου απασχολούσε για χρόνια την δημοτική αρχή Αλμυρού. Η πρώτη απόφαση κατεδάφισης είχε εκδοθεί από την Αποκεντρωμένη τον Οκτώβριο του 2011. Ωστόσο, η εφαρμογή της δεν ήταν εφικτή για διαδικαστικούς λόγους. Τώρα μετά την απομάκρυνση του πυροφυλακίου η διαφορά μεταξύ της «Εν Δράσει» και του δήμου Αλμυρού, συνεχίζεται αυτή τη φορά για τα έξοδα της κατεδάφισης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου