ΑΛΜΥΡΟΣ

Αυξάνεται η κίνηση στην εμπορική αγορά

αυξάνεται-η-κίνηση-στην-εμπορική-αγορ-773226

Από 30% – 50% τα ποσοστά έκπτωσης στα καταστήματα

Βελτιώνεται η εικόνα στην εμπορική αγορά του Αλμυρού την περίοδο των εκπτώσεων. Με την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων την περασμένη Δευτέρα μετά τα μέτρα της πανδημίας ο εμπορικός κόσμος διαπίστωνε διστακτικότητα εκ μέρους των καταναλωτών. Η εικόνα, ωστόσο, αλλάζει κάθε μέρα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης λέει ότι ο εμπορικός κόσμος ελπίζει ότι την ερχόμενη εβδομάδα που θα πληρωθούν οι συντάξεις θα υπάρχει ακόμη καλύτερη κίνηση.

«Ευελπιστούμε από τον Φεβρουάριο να μπορέσουμε να δουλέψουμε κανονικά και να αρχίσουμε σιγά σιγά να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα προβλήματα βέβαια που συσσωρεύτηκαν είναι οξυμένα και πολλά και γι’ αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση στοχευμένα μέτρα για το λιανεμπόριο», σημείωσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που να καλύπτει σε βάθος χρόνου τουλάχιστον ενός έτους τις πάγιες υποχρεώσεις των καταστημάτων, τις ρυθμίσεις στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία για τα χρέη που δημιουργήθηκαν αυτή την περίοδο.

Συνολικό σχέδιο από την κυβέρνηση θα μας δώσει ηρεμία και θα δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.

Επισημαίνεται ότι στην εμπορική αγορά του Αλμυρού υπάρχει επάρκεια αγαθών, ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο προστασίας. Ηδη από την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων οι προσφορές φθάνουν στο 50%.

«Καλούμε τον κόσμο να μας επισκεφθεί καθώς την πρώτη εβδομάδα ήταν λίγο διστακτικός και να στηρίξει τις ντόπιες επιχειρήσεις, οι οποίες ανακυκλώνουν το χρήματα στην αγορά», προσθέτει.

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά με το ωράριο που προτείνει η κυβέρνηση από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Κατά κύριο λόγο όμως ισχύει το κανονικό ωράριο προς πανδημίας και έτσι τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου είναι κλειστά.

Σύμφωνα με το ωράριο που έχει δώσει η κυβέρνηση, η αγορά μπορεί να λειτουργήσει και σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Επιπλέον η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού παρέχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αγορών στους καταναλωτές που προτιμούν να κάνουν αγορές από το σπίτι. Στην ανοιχτό εμπορικό κέντρο της που λειτουργεί με την ονομασία almyros-mail. gr. υπάρχουν πλέον τουλάχιστον 15 καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, τροφίμων και πρωτογενών προϊόντων όπως είναι το μέλι, τα όσπρια, τα αρωματικά φυτά κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου