ΑΛΜΥΡΟΣ

Ερευνα για ενδεχόμενο έλλειμμα στον Δήμο Αλμυρού άνω των 500.000€

ερευνα-για-ενδεχόμενο-έλλειμμα-στον-δ-786185

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική μετά από μηνυτήρια αναφορά

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για ενδεχόμενο έλλειμμα ύψους τουλάχιστον 500.000 ευρώ στον δήμο Αλμυρού επί δημαρχίας Βαγγέλη Χατζηκυριάκου το διάστημα 2011 – 2014.

Η εισαγγελική έρευνα παραγγέλθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του πρώην δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στο πόρισμα του κατασταλτικού ελέγχου αναπληρωτή επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρμοδιότητας για τον νομό Μαγνησίας.

Σε φύλλο ελέγχου του επιτρόπου φέρεται να διαπιστώνεται έλλειμμα ύψους 500.000 ευρώ για το έτος 2011. Το εν λόγω θέμα έχει απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού τον Δεκέμβριο του 2019, το οποίο είχε παραπέμψει το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ πρώην ταμίας πέρασε από πειθαρχικό συμβούλιο.

Ο πρώην ταμίας του δήμου Αλμυρού φέρεται να υποστηρίζει ότι οι ενέργειές του ήταν εν γνώσει της δημοτικής αρχής και ότι το έλλειμμα είναι κατά βάση λογιστικό. Εχει τεθεί σε αργία με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου τέθηκε σε αργία τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από σχετική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον Πταισματοδίκη Βόλου να λάβει μαρτυρική κατάθεση από τον αρμόδιο επίτροπο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη.

Διερευνώμενο αδίκημα από την Εισαγγελία Βόλου είναι αν ευσταθούν τα καταγγελλόμενα και διαπράχθηκε το αδίκημα της υπεξαίρεσης ή της απιστίας.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν στοιχεία που προσκόμισε στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Εσερίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου