ΑΛΜΥΡΟΣ

Ερευνα για την οικογένεια της 11χρονης μετά την εξαφάνισή της στον Αλμυρό

ερευνα-για-την-οικογένεια-της-11χρονης-μ-788751

Από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού – Ελεύθερη αφέθηκε η μητέρα της με προφορική εντολή εισαγγελέα

Ελεύθερη μέχρι τη δίκη αφέθηκε η 34χρονη Βουλγάρα, που το περασμένο Σαββατοκύριακο ενημέρωσε την Αστυνομία με καθυστέρηση 22 ωρών για το κοριτσάκι της, ηλικίας 11 ετών, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι τους σε χωριό του Δήμου Αλμυρού και βρισκόταν σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας. Στα μέσα Οκτωβρίου είχε γίνει και πάλι δήλωση εξαφάνισης για την ανήλικη και τότε η μικρούλα είχε βρεθεί σε κοτέτσι. Τι θα γινόταν αν αυτή τη φορά οι έρευνες δεν είχαν αίσια κατάληξη; Αν το κορίτσι είχε να αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο;

Το κοριτσάκι έφυγε από το σπίτι του την Πρωτοχρονιά στις 16:00 και τα ίχνη του χάθηκαν. Η μητέρα του δεν ενημέρωσε την Αστυνομία, ίσως πιστεύοντας ότι η μικρούλα θα επέστρεφε, με αποτέλεσμα η 11χρονη να μείνει επί ώρες στους δρόμους εκτεθειμένη σε κινδύνους.

Η ενημέρωση του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού έγινε την επόμενη μέρα, το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι.

Αμεσα υπήρξε κινητοποίηση για τον εντοπισμό της μικρούλας με δυνάμεις της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα.

Η ανήλικη εντοπίστηκε σε 2 ώρες σε προαύλιο εγκαταλειμμένου σπιτιού κοντά σε εκκλησία της περιοχής. Ηταν καλά στην υγεία της, όμως φαινόταν εμφανώς ταλαιπωρημένη και κρύωνε.

Η μικρούλα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για λόγους πρόληψης. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις για το τι ακριβώς είχε συμβεί και σχημάτισε δικογραφία κατά της μητέρας της ανήλικης για έκθεση σε κίνδυνο. Η ανήλικη ήταν επί 22 ώρες χωρίς προστασία.

Η κοινωνική έρευνα θα πραγματοποιηθεί από τις Υπηρεσίες του δήμου Αλμυρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η μητέρα της ανήλικης κατοικεί σε χωριό του δήμου Αλμυρού εδώ και πολλά χρόνια. Εχει άλλα δύο παιδιά, ένα ακόμη κορίτσι μεγαλύτερο από την 11χρονη και ένα αγοράκι. Μεγαλώνει την οικογένειά της μόνη εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε σπίτια, ενώ τον τελευταίο χρόνο απασχολούταν σε επιχείρηση με αρωματικά φυτά. Η οικογένεια έχει πολύ καλές σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου