ΑΛΜΥΡΟΣ

Ερευνα της Εισαγγελίας Βόλου για σκυλάκι που εγκαταλείφθηκε τραυματισμένο

ερευνα-της-εισαγγελίας-βόλου-για-σκυλ-792001

Είχε βρεθεί στις 11 Δεκεμβρίου στα ΣΕΑ Αλμυρού μετά από ειδοποίηση οδηγού φορτηγού

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για το τραυματισμένο σκυλάκι που βρέθηκε στα ΣΕΑ Αλμυρού εγκαταλειμμένο και τραυματισμένο.

Στις 11 Δεκεμβρίου οδηγός φορτηγού βρήκε το σκυλάκι στον δρόμο, το περισυνέλλεξε και το άφησε στα ΣΕΑ Αλμυρού ενημερώνοντας τους υπευθύνους να ειδοποιήσουν τον δήμο Αλμυρού.

Το σκυλάκι είχε σπασμένα τα δύο πίσω του πόδια προφανώς μετά από ατύχημα από αυτοκίνητο. Ηταν τραυματισμένο και νηστικό και χρειαζόταν άμεσα ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Παράλληλα ο ευαισθητοποιημένος οδηγός ενημέρωσε και Φιλοζωική Ομάδα. Εντούτοις, το σκυλάκι παρέμενε στα ΣΕΑ Αλμυρού για τρεις μέρες.

Όταν ενημερώθηκε η δημοτική αρχή Αλμυρού περισυνέλλεξε το ζώο και το μετέφερε σε κτηνίατρο για φαρμακευτική αγωγή.

Πέραν από τα τραύματά του το ταλαιπωρημένο ζώο είχε πρόβλημα στα νεφρά, ενώ είχε χάσει και πολύ αίμα.

Το ζώο παραμένει στον κτηνίατρο καθώς με το πέρας της θεραπείας ενδέχεται να χειρουργηθεί.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κακοποίηση του ζώου και παραβίαση του νόμου 4039/12 και αν ναι τα στοιχεία του υπαίτιου.

Στο πλαίσιό της ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού να λάβει μαρτυρικές καταθέσεις από τον κτηνίατρο που το περιθάλπει σε τι κατάστημα ήταν και βρίσκεται σήμερα το ζώο, καθώς και από τον υπεύθυνο των ΣΕΑ Αλμυρού.

Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω νόμος για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές. Ειδικά σε περίπτωση θανάτωσης ζώου επιβάλλονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου