ΑΛΜΥΡΟΣ

Χρηματοδότηση σε Δήμους για τα αδέσποτα

χρηματοδότηση-σε-δήμους-για-τα-αδέσπο-792424

Ανάμεσά τους και οι αντίστοιχοι Βόλου, Αλμυρού και Αλοννήσου

Στις 600.000 ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση για το έτος 2020 140 Δήμων για δαπάνες βελτίωσης των υφιστάμενων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων και δράσεις σίτισης, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Μ. Βορίδη, Θ. Λιβάνιου και Θ. Σκυλακάκη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 28 Δεκεμβρίου.

Ανάμεσα στους 140 Δήμους που εγκρίθηκαν για να λάβουν ποσό της χρηματοδότησης ανήκουν και οι Δήμοι Βόλου, Αλμυρού και Αλοννήσου.

Συγκεκριμένα, το ποσό των 7.687,63 ευρώ πρόκειται να λάβει ο Δήμος Βόλου το οποίο μεταφράζεται σε 6.332,44 ευρώ για επιλέξιμες δαπάνες δράσεων βελτίωσης του καταφυγίου και ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (χρηματοδότηση έως 70%) και σε 1.355,19 ευρώ για επιλέξιμες δαπάνες δράσεων σίτισης (χρηματοδότηση έως 50%).

Σύμφωνα με τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Βόλου, αρμόδιο για θέματα διαχείρισης αδέσποτων και κτηνίατρο Μιχάλη Τακόπουλο, έχουν ήδη αγοραστεί και διατεθεί από τον Δήμο Βόλου περισσότεροι από 7 τόνοι τροφής ενώ στα άμεσα σχέδια του Δήμου από επιπλέον χρηματοδοτήσεις για τις οποίες έχει καταθέσει αίτημα, είναι και η δημιουργία κτηνιατρείου στο υπάρχον καταφύγιο αδέσποτων, ο εξοπλισμός του με σύγχρονα μηχανήματα αλλά και η επέκτασή του με περισσότερα κλουβιά φιλοξενίας. Παράλληλα, πρόκειται να δημιουργηθούν ακόμη τρεις χώροι φιλοξενίας αδέσποτων μακράς φιλοξενίας για επιθετικά ή με χρόνια προβλήματα υγείας αδέσποτα ζώα σε Πορταριά, Ν. Αγχίαλο και Λεχώνια.

Αναφορικά με τον Δήμο Αλμυρού, πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση 2.248,89 ευρώ για δαπάνες δράσεων βελτίωσης του καταφυγίου και ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και 890,27 ευρώ για δαπάνες δράσεων σίτισης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της πενταμελούς επιτροπής για τα αδέσποτα στον Δήμο Αλμυρού, Λεωνίδα Βούλγαρη, ο Δήμος έχει επιπλέον λάβει έγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος προκειμένου να εξασφαλίσει την δημιουργία 70 ακόμη θέσεων στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, ενώ όπως επισημαίνει μέσω της χρηματοδότησης θα καλυφθούν και δαπάνες εμβολιασμού, προμήθειας τροφών κ.ά.

Τέλος, ο Δήμος Αλοννήσου πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση 1.234,87 ευρώ από τα οποία 1.140,36 ευρώ προορίζονται για δαπάνες δράσεων βελτίωσης του καταφυγίου και ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και 94,51 ευρώ για δαπάνες δράσεων σίτισης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το 2016. Όπως επισημαίνει, κάθε χρόνο δαπανάται από τον Δήμο ένα σεβαστό ποσό προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια οργανωμένη εκστρατεία στειρώσεων, εμβολιασμών, θεραπειών και σίτισης, ενώ έχει ήδη προμηθευθεί 30 σύγχρονες ταΐστρες και ποτίστρες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου