ΑΛΜΥΡΟΣ

Βελτιώνει τις εγκαταστάσεις σε τρία γήπεδα στο Δήμο Αλμυρού η Περιφέρεια Θεσσαλίας

βελτιώνει-τις-εγκαταστάσεις-σε-τρία-γ-793891

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και κατασκευή αρδευτικού δικτύου γηπέδων Δήμου Αλμυρού», συνολικού προϋπολογισμού 215.567,60 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, βελτιώνουμε τις εγκαταστάσεις στα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ικανοποιούμε τις ανάγκες των Σωματείων και των αθλητών αποδίδοντας σε χρήση λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και στρατηγική, στηρίζει και επενδύει στον αθλητισμό που καλλιεργεί υγιή πρότυπα ζωής και δίνει διέξοδο σε δύσκολες εποχές για τη κοινωνία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις

Στο γήπεδο Ευξεινούπολης γίνεται αντικατάσταση χλοοτάπητα, τοποθετείται νέο δίκτυο άρδευσης και κατασκευάζεται αποστραγγιστικό δίκτυο απορροής και παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων.

Στο γήπεδο Σούρπης, γίνεται αντικατάσταση χλοοτάπητα και τοποθετείται νέο δίκτυο άρδευσης.

Στο γήπεδο του Πλάτανου όπου υπάρχει χλοοτάπητας, κατασκευάζεται δίκτυο άρδευσης.

Η εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα στις παραπάνω αθλητικές υποδομές κρίνεται απαραίτητη διότι:

-Ο αγωνιστικός χώρος σε όλες τις περιπτώσεις σήμερα παρουσιάζει στο μεγαλύτερο ποσοστό της έκτασής του ανάπτυξη ζιζανίων (κυρίως αγριάδα) και ο χλοοτάπητας προδιαγραφών αγωνιστικής χρήσης, έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

– Παρατηρούνται πολλές και διάσπαρτες εδαφικές ανωμαλίες σε όλη την έκταση του αγωνιστικού χώρου οι οποίες καθιστούν τον χλοοτάπητα ακατάλληλο και επικίνδυνο για τραυματισμούς παικτών

-Το εδαφικό υπόστρωμα είναι υπερσυμπιεσμένο από την χρόνια χρήση, παρεμποδίζοντας το ριζικό σύστημα του χλοοτάπητα να αναπτυχθεί σωστά και σε βάθος ενώ η συμπιεσμένη υπόβαση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στους αθλητές εξαιτίας της σκληρότητας της επιφάνειας. Η υπερσυμπίεση δημιουργεί στο γήπεδο της Ευξεινούπολης πρόβλημα στην ομαλή αποστράγγιση των ομβρίων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου