ΑΛΜΥΡΟΣ

Προχωρά η στεγασμένη λαϊκή Αλμυρού

προχωρά-η-στεγασμένη-λαϊκή-αλμυρού-798126

Σε σημαντικό ποσοστό του φυσικού αντικειμένου προχωρεί το έργο για τη στεγασμένη λαϊκή. Ο ανάδοχος έχει κατασκευάσει το στέγαστρο και προχωρεί στην επίστρωση των δαπέδων και τη δημιουργία εγκαταστάσεων υγιεινής.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 445.187, καθώς ο δήμος Αλμυρού πέτυχε έκπτωση 55% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου που ήταν 1.235.040 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η στεγασμένη λαϊκή θα βρίσκεται στη θέση Πλατάνια ανατολικά από την έκταση όπου λειτουργεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη και κατά κύριο λόγο θα αποτελεί έκθεση για την προβολή αγροτικών μηχανημάτων και προϊόντων.

Η λαϊκή θα είναι σκεπαστή, με σταθερή κατασκευή και όχι πτυσσόμενη, ανοικτή περιμετρικά, με περίφραξη και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ θα παρέχει και ηλεκτροδότηση. Θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια συχνότητα, μία φορά την εβδομάδα.

Σήμερα, η λαϊκή αγορά φιλοξενείται στον χώρο όπου διοργανώνεται το παζάρι. Ωστόσο, από τη λειτουργία της υπάρχουν πολλά παράπονα από τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές, καθώς οι επαγγελματίες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου