ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για το περιβαλλοντικό πάρκο Ανάβρας

εγκρίθηκε-χρηματοδότηση-για-το-περιβ-799403

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού προς το ΤΕΕ Μαγνησίας

Κονδύλι ύψους 118.300 ευρώ εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο για το περιβαλλοντικό πάρκο Ανάβρας, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός».

Με την εξέλιξη η δημοτική αρχή Αλμυρού ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ για την πλήρη και αγαστή συνεργασία που είχαν, αναφορικά με την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας του “Ιανού” στο περιβαλλοντικό πάρκο Ανάβρας αλλά και ευρύτερα σε άλλες περιοχές του Δήμου Αλμυρού.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η καρποφορία αυτής της συνέργειας ήταν να εγκριθεί από το “Πράσινο Ταμείο” χρηματοδότηση ύψους 118.300 ευρώ για φέτος (ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν με το νέο προϋπολογισμό) για την αποκατάσταση των ζημιών στο περιβαλλοντικό Πάρκο Ανάβρας.

Ο Δήμος Αλμυρού οφείλει να τονίσει πως το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ Μαγνησίας στάθηκε -από την πρώτη στιγμή- αρωγός και αλληλέγγυος στην προσπάθεια του Δήμου Αλμυρού τόσο για την καταγραφή των ζημιών, όσο και για την βέλτιστη προετοιμασία του αιτήματος για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Τέτοιου είδους συνεργασίες των οργανισμών της ΤΑ με επιστημονικούς φορείς, πρέπει να επιδιώκονται και να αποτελούν τον κανόνα στην προσπάθεια βελτίωσης των όρων και των συνθηκών ζωής σε κάθε τοπική κοινωνία, επ’ ωφελεία των κατοίκων και των αναγκών τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου