ΑΛΜΥΡΟΣ

«Εφυγε» η γνωστή φιλόζωος του Αλμυρού Ελένη Χριστέλλου

εφυγε-η-γνωστή-φιλόζωος-του-αλμυρού-800979

Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού το άγγελμα του θανάτου της γνωστής φιλόζωου, ιδιοκτήτριας ιδιωτικού κυνοκομείου, Ελένης Χριστέλλου.

Η Ελένη Χριστέλλου, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 87 ετών, στο Κέντρο «Ερατώ» στο Μαλάκι όπου νοσηλεύονταν μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί τον περασμένο Μάρτιο.

Κατάγονταν από την Αμαλιάπολη Αλμυρού και μετά την συνταξιοδότησή της αφιέρωσε τη ζωή της στα αδέσποτα ζώα. Ιδρυσε ένα ιδιωτικό καταφύγιο μεταξύ Πλατάνου και Σούρπης, δίπλα από το σπίτι της σε κτήματα 13 στρεμμάτων και περιέθαλπε περίπου 300 αδέσποτα.

Αναφορικά με την λειτουργία του κυνοκομείου από εδώ και στο εξής η εθελόντρια Αθηνά Υφαντή, συνεργάτης της Ελένης Χριστέλλου επεσήμανε στο taxydromos.gr πως «Το καταφύγιο του λειτουργούμε ο δήμος και η Φιλοζωϊκή, το συντηρούμε κάνουμε τεστ στα ζώα, φροντίζουμε την σίτισή τους, την υγεία τους, συνεχίζουμε μέχρι τα ζώα αυτά να μπορέσουν να ενταχθούν υγιή στο φυσικό περιβάλλον και να σταματήσει να υπάρχει το καταφύγιο. Θα κάνουμε ό, τι λέει η νομοθεσία. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα ζώα, έχουμε δύο ανθρώπους που τα φροντίζουν εκεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου