ΑΛΜΥΡΟΣ

«Δεκάδες επιχειρήσεις οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό»

δεκάδες-επιχειρήσεις-οδηγούνται-σε-803414

Χάθηκαν για την Ενωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού οι τελευταίες ελπίδες να λειτουργήσει η αγορά τις γιορτινές μέρες.

Με αφορμή τις νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις, η Ενωση σημειώνει ότι χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό, καθώς τα νέα μέτρα βοηθούν ξανά τις μεγάλες αλυσίδες. Παράλληλα, διατυπώνει την προσδοκία της ότι τις επόμενες μέρες θα τροποποιηθούν κάποια μέτρα, ώστε να υπάρξει ανάσα για τους μικρούς. Τέλος για τα νέα μέτρα ανακοινώνει τα εξής:

-Εως τις 7/1/2021 τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away ή τηλεφωνική παραγγελία.

Click away δύναται να έχουν τα καταστήματα που διαθέτουν και eshop οπότε ο κάθε πελάτης παραγγέλνει το προϊόν το προπληρώνει και πηγαίνει έξω από το κατάστημα με την απόδειξη.

Ο δεύτερος τρόπος είναι η τηλεφωνική παραγγελία και αφορά και όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν e-shop ,όποτε η παραγγελία του προϊόντος γίνεται τηλεφωνικά και σε χώρο έξω από το κατάστημα το παραλαμβάνει. Η πληρωμή γίνεται με ανέπαφη συναλλαγή μέσω κάρτας, ενώ ο καταναλωτής παίρνει απόδειξη.

«Πιστεύουμε πως το σύνολο των επιχειρήσεων της πόλης μας μπορεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να εξυπηρετήσει τους πελάτες του ,τηρώντας πάντα τα μέτρα διότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος υψηλών προστίμων, τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον κάθε πελάτη.

Επίσης, από αύριο Δευτέρα ανοίγουν και κομμωτήρια και κουρεία με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7:00 έως τις 21:00 αποκλειστικά με ραντεβού και τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Ακόμη ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία με το προαναφερόμενο διευρυμένο ωράριο που ορίζει η κυβέρνηση και μόνο για την πώληση βιβλίων», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου