ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων σε πληγέντες από τον «Ιανό» σε Ν. Αγχίαλο και Αλμυρό

ξεκίνησε-η-καταβολή-των-αποζημιώσεων-804831

Ολοκληρώθηκαν από την 12μελή Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, οι διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον κυκλώνα ΙΑΝΟ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, στο Δήμο Αλμυρού και την Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου.

Η Επιτροπή Καταγραφής και Εκτίμησης των Ζημιών σε Επιχειρήσεις και Καλλιέργειες, με τη σημαντική συμβολή των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εκτίμησης ζημιών σε επιχειρήσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών σε καλλιέργειες. Αποτέλεσμα των άμεσων ενεργειών ήταν να καταβληθεί ήδη το 20% της συνολικής ζημιάς ως προκαταβολή, στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και σε αγρότες του Δήμου Αλμυρού, που μεταφράζεται στο ποσό των 650.000€, αλλά και το 20% στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και σε αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου, δηλαδή 270.000€.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Αποτέλεσμα των τάχιστων ενεργειών ήταν η άμεση καταβολή χρημάτων που αποτελούν μέρος της αποζημίωσης σε ανθρώπους που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις τους και να καλλιεργήσουν ξανά τα χωράφια τους και να επανέλθουν στην κανονικότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου