ΑΛΜΥΡΟΣ

Ετοιμα τα πρώτα πέντε e-shops στον Αλμυρό

ετοιμα-τα-πρώτα-πέντε-e-shops-στον-αλμυρό-816664

Πρωτοπορεί πανελλαδικά ο Αλμυρός με το οργανωμένο marketplace της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων

Λειτουργούν τα πρώτα e-shops στην πλατφόρμα της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού με την ονομασία Almyros-mall.gr. Οι καταναλωτές μπορούν να τα επισκέπτονται ηλεκτρονικά και εν μέσω πανδημίας να κάνουν τις αγορές τους.

Πρόκειται για εμπορικά καταστήματα με είδη ένδυσης, υπόδησης, αθλητικά, είδη σπιτιού, ενώ λειτουργεί και κάβα ποτών. Την ερχόμενη εβδομάδα τα ψηφιακά καταστήματα θα αυξηθούν σε δέκα και θα δίνεται η δυνατότητα για κατανάλωση διαφόρων προϊόντων, όπως αρωματικών φυτών και τυροκομικών ειδών και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου σε 20.

Το πρώτο οργανωμένο market place είναι γεγονός στον Αλμυρό, ο οποίος πρωτοτυπεί πανελλαδικά δίνοντας διέξοδο στις επιχειρήσεις εν μέσω του δεύτερου σφοδρού κύματος της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης λέει ότι «είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο και δεχόμαστε τη θετική κριτική του κόσμου, που συμμετέχει, αλλά και όσων το βλέπουν για πρώτη φορά. Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για όλες τις τοπικές επιχειρήσεις για να περάσουν στην επόμενη μέρα».

Στην πλατφόρμα προβάλλονται παράλληλα 35 τοπικές επιχειρήσεις, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και μεταξύ άλλων καταστήματα εστίασης.

«Η αλήθεια είναι το εγχείρημα υλοποιείται σε πιεστικές και δύσκολες συνθήκες λόγω του lockdown, αλλά όλο αυτό που συμβαίνει πρέπει να το δούμε όχι ως πρόβλημα, αλλά ως ευκαιρία, προκειμένου να αναπτύξουμε τον νέο τρόπο πωλήσεων» σημειώνει.

Η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού θέλει να το αγκαλιάσουν οι καταναλωτές όχι μόνο από την περιοχή του Αλμυρού, αλλά και από ολόκληρη τη Μαγνησία και την Ελλάδα.

«Εχουμε μπει σε διαδικασία προβολής της ιστοσελίδας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου το market place να γίνει γνωστό. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα έχουμε επιλύσει ό,τι πρόβλημα μπορεί να προκύψει και ευελπιστούμε τις επόμενες μέρες και τις πρώτες πωλήσεις στα καταστήματα που ήδη μετέχουν. Επίσης, είμαστε περήφανοι γιατί αποτελεί το πρώτο οργανωμένο market place στη χώρα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι παρόμοιο και πιστεύουμε ότι θα αναγνωριστεί από τις τοπικές επιχειρήσεις και θα αγκαλιαστεί», προσθέτει.

Στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους μπορεί να δώσει πραγματικά ανάσα σε μία δύσκολη ομολογουμένως χρονική στιγμή που η λειτουργία των επιχειρήσεών τους έχει ανασταλεί λόγω των αυξημένων μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συσσωρεύονται και περαιτέρω και ελπίζουν να βοηθηθούν με την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 για την οποία υποβάλλονται αιτήσεις.

«Θέλουμε να βοηθηθεί το λιανεμπόριο με επιχορηγούμενα ποσά, καθώς οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο δανεισμό. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις με πολλές δόσεις για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, οι οποίες ναι μεν αναστέλλονται, αλλά ωστόσο συνεχίζουν να επιβαρύνουν τους επιχειρηματίες και να πιέζουν για την αποπληρωμή τους. Θα πρέπει και οι τράπεζες να δώσουν παρατάσεις στις πληρωμές των δανείων, ιδίως στους επιχειρηματίες, με υποθηκευμένα εμπορικά ακίνητα, ώστε να μην υπάρξουν νέα κόκκινα δάνεια», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου