ΑΛΜΥΡΟΣ

Σχέδιο δράσης για ενδεχόμενη διαχείριση κρουσμάτων στον Δήμο

σχέδιο-δράσης-για-ενδεχόμενη-διαχείρ-816669

Τι προβλέπει για μέτρα πρόληψης, διαχείριση κρούσματος, επαφές

Καταρτίστηκε το σχέδιο δράσης για τη λήψη μέτρων και τη διαχείριση κρουσμάτων από τον νέο κορονοϊό σε υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού.

Στο σχέδιο, που υπογράφει ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, καθορίζονται συντονιστές διαχείρισης σε κάθε Διεύθυνση και Τμήμα και τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού σε εργαζόμενους, τη διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων και την άμεση ανταπόκριση σε κάθε θέμα που θα ανακύπτει.

Ακόμη, θα είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση του προσωπικού και την εξασφάλιση ασφαλούς χώρου εργασίας για τους υπαλλήλους και το κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό η ανάγκη ενημέρωσης και συνεργασίας των συντονιστών είναι επιβεβλημένη.

Το σχέδιο, το οποίο αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ορίζει ότι εάν εργαζόμενος εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με τον κορονοϊό, τότε ενημερώνει τον άμεσο προϊστάμενό του και τον συντονιστή διαχείρισης και ο συντονιστής ενημερώνει τον ΕΟΔΥ για επιδημιολογική διερεύνηση.

Μετά την αποχώρηση του κρούσματος πραγματοποιείται επιμελής καθαρισμός με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Ο εργαζόμενος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ η οργανική μονάδα συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Ο ΕΟΔΥ κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα αποφασίζει προσωρινή αναστολή εισόδου ατόμων στον στενό χώρο εργασίας του κρούσματος για ένα 24ωρο και γενική απολύμανση των χώρων.

Αν το μοριακό τεστ του εργαζόμενου είναι θετικό, τότε ο εργαζόμενος ενημερώνει άμεσα τον συντονιστή διαχείρισης και ακολουθεί ιχνηλάτηση επαφών από τον ΕΟΔΥ.

Ο εργαζόμενος μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά την πάροδο 10 ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων και 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών. Για την επάνοδο στην εργασία απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Οι επαφές υψηλού κινδύνου του επιβεβαιωμένου κρούσματος παραμένουν σε καραντίνα 14 μέρες.

Το σχέδιο δίνει οδηγίες για το ενδεχόμενο διαχείρισης διπλού κρούσματος κορονοϊού και τη συρροή κρουσμάτων σε οργανική μονάδα.

Δίνει ακόμη οδηγίες για εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων παραπέμποντας και σε σχετικά link.

Επισημαίνεται ότι στον Δήμο Αλμυρού την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν τρία κρούσματα κορονοϊού. Το ένα αφορούσε σε υπάλληλο που απουσίαζε από την εργασία, το δεύτερο σε εργαζόμενο που νόσησε από συγγενικό πρόσωπο ενώ βρισκόταν σε καραντίνα και το τρίτο σε εργαζόμενο στην καθαριότητα.

Για λόγους πρόληψης 3 υπάλληλοι του Δήμου τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, ενώ έγινε απολύμανση των χώρων όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου