ΑΛΜΥΡΟΣ

ΔΑΣ ΟΤΑ: Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού αδιαφορεί για την υγεία των εργαζομένων

δασ-οτα-η-δημοτική-αρχή-αλμυρού-αδιαφο-819155

Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού αδιαφορεί για την υγεία των εργαζομένων και δεν έχει λάβει μέτρα για την προστασία τους από την διάδοση του κορονοϊού, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση της Παράταξης αναφέρονται τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αλμυρού έχουν κάθε λόγο να αγωνιούν από τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους στο Δημαρχείο.

Προκαλεί θλιβερή εντύπωση ότι μπροστά στις εξελίξεις αυτές όλοι οι εκπρόσωποι της Δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας του Δήμαρχου Β. Χατζηκυριάκου τηρούν «σιγή ιχθύος», απουσιάζουν εντελώς, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των εργαζομένων που είναι οι μόνοι που βάζουν καθημερινά πλάτη για να κρατηθούν οι δημοτικές υπηρεσίες σε στοιχειώδη λειτουργία.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η στάση τους. Όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας αρνήθηκαν να πάρουν το οποιοδήποτε μέτρο προστασίας στις υπηρεσίες του Δήμου (π.χ απολυμάνσεις, χρήση πλεξιγκλάς σε χώρους συγχρωτισμού, χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους). Η Δημοτική αρχή Χατζηκυριάκου αποκαλύπτει έτσι το πώς βλέπει τους εργαζόμενους στο Δήμο: σαν αναλώσιμο υπηρετικό προσωπικό που μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί. Η στάση της αυτή αποτελεί φυσικά συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής της σε όλα τα ζητήματα του Δήμου, μικρά και μεγάλα.

Οι εργαζόμενοι δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας με τους κυβερνητικούς κολαούζους στους Δήμους. Απαιτούμε:

Α) Να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου. Η «εξαφανισμένη» Δημοτική Αρχή B. Χατζηκυριάκου είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία κονδύλια για την δωρεάν πραγματοποίηση τους.

Β) Να υλοποιηθούν αύριο κιόλας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στις υπηρεσίες του Δήμου: τεχνικά μέτρα σε υπηρεσίες που οι εργαζόμενοι έρχονται σε κοντινή επαφή μεταξύ τους ή με πολίτες (συνεχείς απολυμάνσεις πλεξιγκλάς, κτλ), εκ περιτροπής εργασία, χορήγηση κατάλληλων και επαρκών Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους (Καθαριότητα, Πράσινο, Τεχνικοί, Διοικητικοί).

Γ) Παρά το γεγονός ότι η πανδημία αποκάλυψε σε όλο της το μεγαλείο την υποστελέχωση των κρατικών υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη ελέγχου της όποιας νομοθεσίας για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, της Επιθεώρησης Εργασία, απαιτούμε έστω και στο «και πέντε» να παρέμβουν άμεσα και να ελέγξουν την πιστή εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων από την υπεύθυνη απέναντι στο νόμο εργοδοσία, τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου