ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαρκής μέριμνα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο

διαρκής-μέριμνα-για-τη-φροντίδα-των-αδ-820851

Στο πλευρό της δημοτικής αρχής πάνω από 20 εθελοντές, εν μέσω πανδημίας

Δίπλα στη δημοτική αρχή Αλμυρού είναι και εν μέσω πανδημίας ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία», οι εθελοντές του οποίου μεριμνούν για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων όποτε παρουσιάζεται ανάγκη και τα φροντίζουν σε ολόκληρο τον καλλικρατικό Δήμο.

Τουλάχιστον είκοσι εθελοντές του Συλλόγου δίνουν το «παρών» για να μη μείνουν χωρίς φαγητό τα χαριτωμένα τετράποδα, χώρια τους μεμονωμένους φιλόζωους που νοιάζονται τα άμοιρα ζώα, που εν μέσω της πανδημίας είναι στον δρόμο χωρίς σπίτι και οικογένεια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Αθηνά Υφαντή, λέει ότι οι εθελοντές στηρίζουν τον Δήμο όποτε υπάρχει αδυναμία, καθώς και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μη μένουν ποτέ άδειες οι ταΐστρες και οι ποτίστρες τους που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία όπου υπάρχουν αγέλες.

Μάλιστα, ο Σύλλογος είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στο αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα για τις υιοθεσίες ζώων.

Η κ. Υφαντή λέει ότι «πολλοί θέλουν να αποκτήσουν ένα τετράποδο για την καραντίνα και στη συνέχεια να το αφήσουν στον δρόμο. Οι υιοθεσίες είναι καλό να γίνονται, αλλά χωρίς τσιπάρισμα, φροντίδα γιατρού και χαρτί υιοθεσίας τις αποφεύγουμε ειδικά αυτήν την περίοδο.

Νομίζω όλα τα φιλοζωικά σωματεία διέπονται από αυτές τις αρχές και πεποίθηση. Ολοι θέλουν τώρα ένα κατοικίδιο και στη συνέχεια να το εγκαταλείψουν, γι’ αυτό είμαστε επιφυλακτικοί. Αρκετοί ενδιαφέρονται για να έχουν απλώς έναν λόγο μετακίνησης».

Επισημαίνεται ότι παράλληλα συνεχίζονται κανονικά και οι στειρώσεις των ζώων. «Κάθε εβδομάδα γίνονται τουλάχιστον έξι – εφτά, ώστε να μην οξύνεται περαιτέρω το πρόβλημα των αδέσποτων που είναι ήδη έντονο στην πόλη», σημειώνει η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου