ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλήρης εφαρμογή των μέτρων στις λαϊκές του Δήμου Αλμυρού

πλήρης-εφαρμογή-των-μέτρων-στις-λαϊκέ-820867

Με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού λειτουργούν οι λαϊκές στον Δήμο Αλμυρού.

Οι οδηγίες που έδωσε η δημοτική αρχή για απόσταση μεταξύ των πάγκων στα 5 μέτρα και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας 1,5 μέτρου τηρούνται ευλαβικά απ’ όλους.

Ο Ιωάννης Μελεμές παραγωγός αρωματικών φυτών λέει ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί το 50% των θέσεων των λαϊκών αγορών.

Από την πλευρά τους πωλητές, παραγωγοί και έμποροι εφαρμόζουν ευλαβικά τις οδηγίες για τα ατομικά μέτρα προστασίας, όπως και οι πολίτες που επισκέπτονται τις λαϊκές.

Εντούτοις προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι πλέον επισκέπτεται τις λαϊκές περιορισμένος αριθμός καταναλωτών.

Ο κ. Μελεμές λέει ότι ο κόσμος έχει φοβηθεί από τα κρούσματα κορονοϊού στην πόλη.

«Για όλους μας τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι πωλήσεις είναι περιορισμένες, φαίνονται να είναι περισσότερες, καθώς κάθε φορά στήνουμε πάγκους οι μισοί, αλλά στην πραγματικότητα οι τζίροι είναι μικρότεροι. Οι πολίτες επιλέγουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα», σημειώνει.

Στον Δήμο Αλμυρού λειτουργούν τρεις λαϊκές αγορές, στον Αλμυρό στη θέση Πλατάνια, στη Σούρπη πάνω από την κεντρική πλατεία και στον Πτελεό επίσης σε τοποθεσία κοντά στην κεντρική πλατεία.

Οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν την ολοκλήρωση του έργου της στεγασμένης λαϊκής το οποίο συνεχίζεται για να μεταφερθούν σε έναν χώρο που θα είναι επισκέψιμος και δεν θα αφήνει εκτεθειμένους τους πολίτες στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η στεγασμένη λαϊκή κατασκευάζεται στη θέση Πλατάνια δίπλα από το ρέμα Ξηριά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου