ΑΛΜΥΡΟΣ

Η πανδημία χτύπησε και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας

η-πανδημία-χτύπησε-και-τα-κέντρα-υγεία-822357

Μετά το Βελεστίνο, βρέθηκαν θετικοί υγειονομικοί στα ΚΥ Αλμυρού και Αργαλαστής – Ανησυχητικά τα ευρήματα των rapid tests, που διενεργούνται σε ύποπτα κρούσματα

Στη μέγγενη του κορονοϊού μπαίνουν σιγά – σιγά και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καθώς από μέρα σε μέρα αυξάνονται τα κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές σε περιφερειακές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Μετά το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου όπου από τον κορονοϊό προσβλήθηκαν τέσσερα συνολικά άτομα, μία γιατρός, μία νοσηλεύτρια, μία επισκέπτρια υγείας και μία καθαρίστρια, κρούσματα κορονοϊού εκδηλώθηκαν στα Κέντρα Υγείας Αλμυρού και Αργαλαστής. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 7 υγειονομικοί από Κέντρα Υγείας θετικοί στον ιό μέσα σε μία εβδομάδα

Την ίδια ώρα ανησυχητικά είναι τα ευρήματα των ελέγχων που γίνονται στα Κέντρα Υγείας σε πολίτες σε πολίτες που προσέρχονται με ύποπτα συμπτώματα COVID-19, με rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ένας στους τρεις πολίτες που προσέρχονται είναι θετικός στον ιό, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική διασπορά και στην περιφέρεια. Επισημαίνεται βέβαια πως για σιγουριά οι πολίτες παραπέμπονται να κάνουν και μοριακό έλεγχο PCR.

Με κορονοϊό οδηγός ασθενοφόρου στο ΚΥ Αλμυρού

Χθες το πρωί σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, καθώς διαγνώστηκε με κορονοϊό οδηγός ασθενοφόρου.

Ο οδηγός διαγνώστηκε θετικός στον ιό και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών. Από τον διευθυντή του Κέντρου Δημήτρη Ξηραδάκη ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΟΔΥ, ενώ δόθηκε εντολή για να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του οδηγού μέσα στο Κέντρο Υγείας. Συνολικά υποβλήθηκαν σε τεστ εννέα άτομα. Τα δείγματα ήταν αρνητικά.

«Θετικοί» και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ δύο κρούσματα κορονοϊού έχουν διαγνωστεί επίσης στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, σε γιατρό και υπάλληλο της δομής. Και σε αυτή την περίπτωση έγινε ιχνηλάτηση στο υπόλοιπο προσωπικό που ήταν αρνητική. Τα δύο άτομα που νοσούν έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Επιβαρυμένη εικόνα δείχνου τα rapid tests

Τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησία έχουν προμηθευτεί από την 5η ΥΠΕ rapid test για να μπορούν να διενεργούν γρήγορο έλεγχο σε ύποπτα κρούσματα που προσέρχονται στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας.

Το κάθε Κ.Υ. έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον 100 τεστ τα οποία είναι διαθέσιμα για τα ύποπτα περιστατικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς ένας στους τρεις πολίτες που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα διαγνώστηκε πως είναι θετικός στον ιό. Αλλοι ήταν ασυμπτωματικοί για αυτό και μετά από αυτή τη διαδικασία παραπέμπονται να υποβληθούν και σε μοριακό έλεγχο.

«Όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα πράγματα υπάρχει μία σημαντική επιβάρυνση, για αυτό και οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να ακούνε τις οδηγίες των γιατρών και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους περιορισμούς που έχουν αποφασιστεί. Στόχος πρέπει να είναι ο περιορισμός της διασποράς και η προστασία της δημόσιας υγείας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ΚΥ Αλμυρού Δημήτρης Ξηραδάκης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου