ΑΛΜΥΡΟΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στον Αλμυρό για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών

εθελοντική-αιμοδοσία-στον-αλμυρό-για-832065

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αλμυρού

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν οι Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Επαρχίας Αλμυρού, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας και η ποδοσφαιρική ομάδα Α.Ε. Δήμητρα Ευξεινούπολης την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αλμυρού στις 16:30.

Η αιμοληψία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας, όλες οι μονάδες αίματος θα συγκεντρωθούν για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας και θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων καρκινοπαθών της Μαγνησίας. Κατά τη διάρκειά της θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και συγκεκριμένα θα υπάρχουν χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας, αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας και τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των εθελοντών αιμοδοτών.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας του Covid-19, οι υποψήφιοι εθελοντές αιμοδότες δεν θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού τουλάχιστον έναν μήνα πριν την ημερομηνία αιμοδοσίας και να μην έχουν συμπτώματα του ιού, όπως βήχα πυρετό, πονόλαιμο.

Επίσης για να δώσει κάποιος αίμα θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-65 ετών, να έχει πάρει ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες, να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στον γιατρό της αιμοδοσίας και εάν έχει κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Παράλληλα με την αιμοδοσία, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν και, αν επιθυμούν, να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

«Οσοι μπορούμε να δώσουμε αίμα, ας ανταποκριθούμε σ’ αυτό το έκτακτο κάλεσμα, προκειμένου να συνδράμουμε στις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά σε συνανθρώπους μας ανά την Ελλάδα. Δέκα λεπτά από τον χρόνο μας αρκούν για να κάνουμε τη διαφορά», προτρέπουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου