ΑΛΜΥΡΟΣ

ΔΑΣ ΟΤΑ: Να δοθούν σε χρήμα τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του Δ.Αλμυρού

δασ-οτα-να-δοθούν-σε-χρήμα-τα-μέσα-ατομ-836703

«Να δοθούν εδώ και τώρα σε χρήμα τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου Αλμυρού», ζητεί η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας από την δημοτική αρχή.

Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:

«Απαιτούμε, από τη Δημοτική Αρχή Χατζηκυριάκου, την ταχύτατη εφαρμογή του άρθρου 60 του Ν.4735/2020, με απόφαση, εδώ και τώρα, του Δημοτικού Συμβούλιου Αλμυρού και με καταβολή σε χρηματική μορφή των χρωστούμενων ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας), μαζί με τη χορήγηση γάλακτος για το 9ημηνο από Σεπτέμβρη 2019 έως και Μάιο 2020, σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους, σε μια δόση.

Ως γνωστόν με άρθρο του Νόμου 4735 που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες προβλέπεται ότι: 1. «Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) του δικαιούχου προσωπικού των ΟΤΑ που προβλέπονται στην υπ’ αρ. 43726/7.6.2019 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών (Β ’ 2208), τα οποία δεν χορηγούνται εντός του έτους, αποτιμώνται σε χρήμα, σύμφωνα με την τιμή διαγωνισμού που προκηρύχθηκε ή άλλου διαγωνισμού προγενέστερων ετών που είχε λάβει χώρα για την προμήθεια των ίδιων ειδών και αποδίδονται με τις εξής προϋποθέσεις:». Διατηρούνται οι προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα: οι Δημοτικές Αρχές να αναγνωρίζουν την οφειλή και να υπάρχουν οι αντίστοιχοι κωδικοί και πιστώσεις. Οι δικαιούχοι, οι οφειλές και όλες οι λεπτομέρειες καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πλέον για καθυστέρηση.

Δεν θα ανεχτούμε την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης των εργαζομένων που είναι εκτεθειμένοι καθημερινά σε κάθε κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τους.

Διεκδικούμε την λήψη όλων των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Υγιεινής και Προστασίας στους εργασιακούς χώρους με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού, μαζί και την έγκαιρη και επαρκή χορήγηση των ΜΑΠ. Η μη χορήγηση ΜΑΠ λόγω της υποτιθέμενης έλλειψης αναγκαίων πιστώσεων αποτελεί ξεκάθαρη κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής Β. Χατζηκυριάκου που δεν θέλει να τα διεκδικήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν θυσιάζουμε τις κατακτήσεις μας. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τα κονδύλια που ανήκουν έτσι κι αλλιώς στους εργαζόμενους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου