ΑΛΜΥΡΟΣ

Υποβλήθηκαν 450 αιτήσεις για αποζημιώσεις στον Αλμυρό

υποβλήθηκαν-450-αιτήσεις-για-αποζημιώσε-837913

Στις 450 ανήλθαν οι αιτήσεις των πλημμυροπαθών από τον «Ιανό» στον Δήμο Αλμυρού. Οι 400 αφορούν σε αγρότες και οι υπόλοιπες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Η δημοτική αρχή Αλμυρού δίνει μάχη για να επουλωθούν οι πληγές.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ενημέρωσε ότι τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν να δουλεύουν ακατάπαυστα για την αποκατάσταση της πρόσβασης των αγροτών και των κτηνοτρόφων στα χωράφια και τα ποιμνιοστάσιά τους.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή ετοιμάζει τη μελέτη για την αποκατάσταση του αγωγού ύδρευσης της πόλης που υπέστη σοβαρές ζημιές.

Τα ορμητικά νερά από τις καταστροφικές πλημμύρες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης του Αλμυρού και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν νερό άρδευσης για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών.

Οι δύο κεντρικοί αγωγοί των βασικών πηγών υδροληψίας, των γεωτρήσεων Χορταργιά και Μάμαλη περνούσαν από το Χολόρεμα. Σε τμήματά τους σε μήκος 150 μέτρων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Το ποτάμι εκεί είχε εύρος 20-30 μέτρων. Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα το εύρος του είναι 150-200 μέτρα. Οι φυσικές καταστροφές άλλαξαν κυριολεκτικά το τοπίο στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο είναι λίγο πιο πάνω από τη γέφυρα που υποχώρησε.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή Αλμυρού ολοκλήρωσε την καταγραφή των ζημιών και στις υπόλοιπες υποδομές και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία.

«Εχουμε στείλει πρόχειρους προϋπολογισμούς για τα κονδύλια που θα απαιτηθούν και παράλληλα έχουμε συνεργασία με το ΤΕΕ Μαγνησίας για την αναλυτικότερη καταγραφή των ζημιών για να κατατεθούν οι προτάσεις μας με μεγαλύτερη αξιοπιστία», είπε ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου