ΑΛΜΥΡΟΣ

Πάνω από 100 αιτήσεις για ζημιές σε χωράφια

πάνω-από-100-αιτήσεις-για-ζημιές-σε-χωράφ-847928

Τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες και τον εξοπλισμό αγροτών και κτηνοτρόφων

Ουρά σχηματίζουν καθημερινά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έξω από το γραφείο του Δήμου Αλμυρού, που δέχεται τις αιτήσεις για τις αποζημιώσεις όσων επλήγησαν από την καταστροφική μανία του «Ιανού».

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 100 αιτήσεις και δεν αποκλείεται ο συνολικός αριθμός να διπλασιαστεί τις επόμενες μέρες. Οι καταστροφές στα χωράφια, τις καλλιέργειες και τον αγροτικό και κτηνοτροφικό εξοπλισμό είναι τεράστιες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις υποχώρησε όλο το έδαφος ή φερτά υλικά έχουν καταστρέψει τα πάντα. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν στον δήμο τις καταστροφές που έχουν υποστεί, οι οποίες δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

Από τις περιγραφές τους προκύπτει ότι οι καταστροφές είναι δυστυχώς ολοκληρωτικές σε αρκετές περιπτώσεις στον δήμο Αλμυρού και στα χωριά, όπως Ανάβρα, Νεράιδα, Νεοχωράκι, Ανθότοπο, Μαυρόλοφο.

Ο αριθμός των παραγωγών που απευθύνονται για βοήθεια μετά από μία εβδομάδα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλος.

Οπως είναι γνωστό η κυβέρνηση πρόκειται να διαθέσει άμεσα ποσό 3,5 εκατ. ευρώ για την πρώτη αντιμετώπιση των καταστροφών.

Η δημοτική αρχή προτρέπει τους δημότες που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές της 19ης Σεπτεμβρίου να προσέλθουν στον Δήμο και να προσκομίσουν για την α’ φάση καταγραφής των ζημιών:

1/ Αίτηση (απλή) με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, δ/νση κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας).

2/ Στην αίτηση θα καταγράφεται το είδος και το μέγεθος των ζημιών που έχουν υποστεί (λ.χ. σπίτι, επιχείρηση, λοιπά περιουσιακά στοιχεία, τυχόν σωματικές βλάβες).

3/ Κάθε έγγραφο αποδεικτικό της ιδιοκτησίας τους πάνω στην οποία σημειώθηκαν οι ζημιές. (πχ για την επιβεβαίωση της κύριας κατοικίας, Ε1 είτε Ε9 ).

4/ Φωτογραφίες αποδεικτικές των ζημιών (προαιρετικά).

5/ Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν ζημιές τόσο σε κατοικία όσο και σε επιχείρηση, οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι ξεχωριστές καθώς θα εξεταστούν από διαφορετικές επιτροπές.

Σε περίπτωση κατά την οποία οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός (λόγω συγκατοίκησης κ.λπ.) η αίτηση υποβάλλεται μόνον από έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο ισόγειο του κτιρίου του Δημαρχείου, στη Μαρία Φιλοθόδωρου, προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι σχετικά με τις ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, αρμόδιοι είναι οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και των ΚΟΕ ανά περιοχή:

Ειδικότερα:

Για τον Αλμυρό ο Χρήστος Βασιλάκος.

Για την Ευξεινούπολη ο Ντίνος. Αλεξάνδρου.

Για Πλάτανο – Κρόκιο ο Ιωάννης Αλεξογιαννόπουλος.

Για την Ανάβρα η Ολγα Λιάλιου.

Για τον Πτελεό ο Χρήστος Σαλάτας.

Για τη Σούρπη και την Αμαλιάπολη η Μαρία Φιλοθόδωρου (υπάλληλος ΚΕΠ).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου