ΑΛΜΥΡΟΣ

Β. Χατζηκυριάκος: Προέχει η καταγραφή των ζημιών και η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων

β-χατζηκυριάκος-προέχει-η-καταγραφή-τ-848225

Μήνυμα προς τους κατοίκους του Δήμου Αλμυρού που επλήγη την περασμένη εβδομάδα από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός» απευθύνει ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αλμυρού αναφέρει:

«Αλμυριώτες, Αλμυριώτισσες,

Ζήσαμε πριν μια εβδομάδα μια πρωτοφανή σε σφοδρότητα θεομηνία που όμοιά της δεν είχε γνωρίσει η περιοχή μας τις τελευταίες πολλές δεκαετίες.

Αυτή, προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές τόσο στις υποδομές του Δήμου μας (καταστροφές αγωγού ύδρευσης, δρόμων και γεφυρών), όσο και στο ζωικό κεφάλαιο και την φυτική παραγωγή, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι αγρότες περίμεναν να εισπράξουν τους καρπούς των κόπων τους.

Το ευτύχημα μέσα σε όλη αυτή την κακοτυχία είναι πως δεν θρηνήσαμε για την απώλεια έστω και μίας ανθρώπινης ζωής τις ώρες της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων, χάρη στον έγκαιρο και άμεσο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που επιχειρούσαν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Δυστυχώς όμως, λίγες μέρες αργότερα, ένας πυροσβέστης, ο άτυχος συνδημότης μας Γιώργος Δεσποτόπουλος, έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος ενώ καθάριζε με συναδέλφους του το οδόστρωμα στην Περιφερειακή οδό του Αλμυρού.

Συλλυπούμαστε ειλικρινά την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους. Ο τόπος του θα τον θυμάται πάντα.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο το προσωπικό, τους υπαλλήλους του Δήμου Αλμυρού που με ηρωισμό και αυταπάρνηση έπραξαν το καθήκον τους εκείνες τις δύσκολες ώρες και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις δυνάμεις του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα τόσο για τις ζωές όσο και για τις περιουσίες των ανθρώπων.

Είμαστε σε όλους βαθιά ευγνώμονες γι’ αυτό.

Συγχαίρω επίσης και ευχαριστώ εγκάρδια όλους τους ιδιώτες, πολίτες και επιχειρήσεις που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αρωγοί και αλληλέγγυοι στην μεγάλη προσπάθειά μας να περιορίσουμε την καταστροφή, προσφέροντας την προσωπική τους εργασία και τα απαραίτητα μηχανήματα, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και νερά, προς τους πληγέντες συμπολίτες μας τις ώρες της μεγάλης κρίσης.

Επιπλέον, ευχαριστώ θερμά όλους τους δημότες για την ψυχραιμία που επέδειξαν ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων, καθώς και για την κατανόηση που συνεχίζουν να επιδεικνύουν κατά τις διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών.

Αλμυριώτες, Αλμυριώτισσες.

Η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη.

H θεομηνία χτύπησε τον τόπο μας σε μια εποχή που έχει να αντιμετωπίσει -όπως και ο υπόλοιπος κόσμος- και τις συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή από την πανδημία του ιού covid19.

Αυτό που προέχει τώρα και επείγει να γίνει, είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη καταγραφή των ζημιών και η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων προς τους συμπολίτες μας που είδαν την περιουσία τους ή τη σοδειά τους να καταστρέφεται αφενός και η αποκατάσταση των καταστροφών στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο αφετέρου.

Στην κατεύθυνση αυτή εργάζεται διαρκώς ο Δήμος Αλμυρού με διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και τα αρμόδια Υπουργεία και είμαι σίγουρος πως θα γίνει το καλύτερο δυνατό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Αλμυρού θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των δημοτών, κοντά στα προβλήματα και τις ανάγκες τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων του και, κάποτε, ακόμη και πάνω απ’ αυτό.

Τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά μας είναι πολλά, όπως και οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και απαιτούν γρήγορα την ικανοποίησή τους.

Είμαι όμως απόλυτα πεισμένος πως με την συνέργεια, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιστράτευση των ικανοτήτων όλων μας, θα σταθούμε και πάλι πιο δυνατοί από τα προβλήματα, όπως τόσες και τόσες φορές το έχουμε πράξει και στο παρελθόν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου