ΑΛΜΥΡΟΣ

Από καρδιά ο θάνατος του πυροσβέστη στον Αλμυρό

από-καρδιά-ο-θάνατος-του-πυροσβέστη-στ-848245

Τελευταίο αντίο στον 40χρονο Γεώργιο Δεσποτόπουλο με απόδοση τιμών

Από καρδιακό επεισόδιο απεβίωσε τελικά ο 40χρονος πυροσβέστης Γεώργιος Δεσποτόπουλος, την Τετάρτη την πρωί εν ώρα καθήκοντος.

Ο άτυχος πυροσβέστης αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και απώλεσε τις αισθήσεις του, γι’ αυτό έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο οδόστρωμα ενώ έκανε πλύση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία – νεκροτομή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αίτια θανάτου του προκλήθηκαν από πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου επί εδάφους διατατικής υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας παρήγγειλε περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο άτυχος άνδρας κηδεύτηκε χθες στις 16:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου σε κλίμα ανείπωτης οδύνης.

Παρόντες στην κηδεία ήταν μεταξύ άλλων ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδης, ο Περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Νικόλαος Μπάλσης, ο διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας αρχιπύρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου πύραρχος Γεώργιος Βλόντζος και συνάδελφοι του άτυχου 40χρονου.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δρυμώνα Παναιγώτης Γκουγκουτούδης στον επικήδειο λόγο εξέφρασε απέραντη θλίψη για την πρόωρη απώλεια.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία αγήματος πυροσβεστών συναδέλφων του 40χρονου απ’ όλες τις πυροσβεστικές αρχές της Μαγνησίας, το οποίο απέδωσε τιμές, όπως και η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το φέρετρο ήταν ντυμένο στη γαλανόλευκη.

Ο Γεώργιος Δεσποτόπουλος καταγόταν από τον Πλάτανο. Μάλιστα ήταν ο αντιπρόεδρος της κοινότητας. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα απασχολούταν εδώ και χρόνια ως εποχικός πυροσβέστης και μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε επιτύχει να μετατραπεί η σύμβασή του σε πενταετούς υποχρέωσης. Ηταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του και στην τοπική κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου