ΑΛΜΥΡΟΣ

Γεννηματά στον Αλμυρό: Απαραίτητο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης ζημιών

γεννηματά-στον-αλμυρό-απαραίτητο-ένα-848955

Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να ξαναμπεί η περιοχή του Αλμυρού, αλλά και όλες οι πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, σε μία φυσιολογική κανονικότητα, τόνισε σήμερα νωρίς το απόγευμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε την περιοχή και προήδρευσε σε σύσκεψη στο δημαρχείο του Αλμυρού, με τη συμμετοχή του δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Η Φώφη Γεννηματά αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τις καταστροφές από τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, υπογράμμισε ότι τα μέτρα ανακούφισης που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, αλλά δεν τα θεωρεί ως ικανά και αρκετά, ώστε ο Αλμυρός αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό», να επιστρέψουν γρήγορα στην κανονικότητα.

Χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι “ο Αλμυρός, όπως και η Καρδίτσα και τα Φάρσαλα που επισκέφτηκα νωρίτερα χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μπορέσουν να ξαναμπούν σε μια φυσιολογική ζωή. Για να μην εκτιναχθεί η ανεργία. Χρειάζονται στήριξη οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες, μέχρι την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Η στήριξη αυτή για να έχει αποτέλεσμα δεν πρέπει να εξαντληθεί στα οριζόντια μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν, αλλά εξατομικευμένα. Με ρευστότητα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, με επιδότηση της εργασίας, αλλά και με άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ιδιαίτερα στους παραγωγούς, που αντιμετωπίζουν τούτη την ώρα σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με την ίδια την επιβίωσή τους”.

Παράλληλα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ήδη αίτημα στη Βουλή για τη σύγκληση των επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής- Εμπορίου, προκειμένου να δεσμεύσει τους αρμόδιους υπουργούς για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανακούφιση των πληγέντων, από τον κρατικό προϋπολογισμό, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο που έχει συνδράμει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι “ζητούμε με την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, έτσι ώστε να έρθουν στη Βουλή όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και να δεσμευτούν για συγκεκριμένα μέτρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για τη δέσμευση συγκεκριμένων πόρων, αλλά και για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και θα παρακολουθώ προσωπικά η ίδια τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των δεσμεύσεων που θα αναληφθούν, διότι σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί. Θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά τους επόμενους μήνες την πορεία των έργων”.

Επίσης η κ. Γεννηματά δήλωσε έκπληκτη από το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι περιοχές της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα, για να προσθέσει πως υπάρχει άμεση ανάγκη εθνικού σχεδιασμού για τον τρόπο με τον οποίο θα παρεμβαίνει στο εξής η Πολιτική Προστασία. Στο σημείο αυτό η ίδια εκτίμησε πως θα πρέπει επίσης να αλλάξει ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός των έργων προκειμένου να μην βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια δύσκολη κατάσταση. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται εδώ όχι μόνο για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους και να αναδείξει τα προβλήματα, αλλά κυρίως για να δεσμευτούμε απέναντί σας ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και την πίεση στην κυβέρνηση, μέχρι να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών που έχουν πληγεί», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τη Φώφη Γεννηματά στον Αλμυρό συνόδευαν ο επικεφαλής του Οργανωτικού Στέφανος Παραστατίδης, ο γραμματέας Επικοινωνίας Π. Βλάχος. Από τον Βόλο παρόντες ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Νίκος Χαυτούρας, Γιάννης Αναστασίου και Φώτης Χατζηδημητρίου, τα μέλη της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Δημ. Κουτσούκος, Δημ. Τσιμπανάκος με τη Φούλη Τσιώμου και τους Σ. Σκρίμπα, Γαρ. Αντζούρη και Δημ. Λουφόπουλο από τη ΝΕ Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ. Επίσης παρούσα ήταν η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Αλμυρού και τοπικούς παράγοντες επισκέφθηκε και περιοχές που έπαθαν μεγάλες ζημιές γύρω από την πόλη του Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου