ΑΛΜΥΡΟΣ

Τραγωδία στον Αλμυρό: Νεκρός 39χρονος πυροσβέστης εν ώρα υπηρεσίας

τραγωδία-στον-αλμυρό-νεκρός-39χρονος-πυ-849031

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού και ολόκληρης της Μαγνησίας ο θάνατος 39χρονου πυροσβέστη στον Αλμυρό εν ώρα υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 39χρονος Γιώργος Δεσποτόπουλος, την ώρα που με συναδέλφους του εκτελούσαν εργασίες πλυσίματος και καθαρισμού των δρόμων, έπεσε νεκρός με τραύμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από ανθρώπους που ήταν παρόντες την ώρα του τραγικού συμβάντος, ο άτυχος πυροσβέστης ζαλίστηκε, προφανώς λιποθύμησε, κι έπεσε στο έδαφος κατά τη διαδικασία πλύσης οδοστρώματος.

Από την πτώση προκλήθηκε τραύμα στο κεφάλι του 39χρονου και αιμορραγία. Δυστυχώς το χτύπημα αποδείχθηκε μοιραίο, καθώς παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των συναδέλφων του, και των γιατρών του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, όπου μεταφέρθηκε άμεσα δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει στη ζωή.

Πένθος στην Πυροσβεστική για τον χαμό του Γιώργου Δεσποτόπουλου

Φως στα αίτια του τραγικού θανάτου του αναμένεται να ρίξει η νεκροψία –νεκροτομή.

Η επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για τον θάνατο άτυχου Πυροσβέστη:

«Σήμερα, τις μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια πλύσης οδοστρώματος στις εργατικές κατοικίες Αλμυρού Βόλου, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Δεσποτόπουλος Γεώργιος του Κωνσταντίνου, ετών 40, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Γεννήθηκε το 1980, υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εποχικός Πυροσβέστης και έλαβε την ιδιότητα του ΠΠΥ τον Μάιο του 2020. Ήταν άγαμος και υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα της Π.Υ. Βόλου.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Συλλυπητήρια του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

για τον θάνατο του πυροσβέστη στον Αλμυρό

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για τον θάνατο του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης Γεώργιου Δεσποτόπουλου εν ώρα υπηρεσίας σήμερα στον Αλμυρό αναφέρει:

«Ανείπωτη είναι η θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του αγαπητού συναδέλφου Δεσποτόπουλου Γεώργιου εν ώρα υπηρεσίας. Κάθε φορά που το Πυροσβεστικό Σώμα χάνει ένα από τα παιδιά του, τα λόγια στερεύουν και η λύπη μοιάζει απερίγραπτη.

Σύσσωμη η Πυροσβεστική οικογένεια θρηνεί για την απροσδόκητη και αιφνιδιαστική απώλεια ενός Πυροσβέστη που, κατά την θητεία του στο Πυροσβεστικό Σώμα, υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή με ηρωισμό και αυτοθυσία έχοντας ως μοναδικό του σκοπό την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ο ζήλος και η αποφασιστικότητά του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου

Τα θερμά συλλυπητήριά του εκφράζει ο Βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος στην οικογένεια του 39χρονου πυροσβέστη που πέθανε ξαφνικά εν ώρα καθήκοντος σήμερα στον Αλμυρό.

Στην συλλυπητήρια δήλωσή του ο κ. Μπουκώρος αναφέρει:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη Γιώργου Δεσποτόπουλου. Όποια και αν είναι τα αίτια του θανάτου του, σημασία έχει ότι χάθηκε εν ώρα υπηρεσίας.

Το τελευταίο διάστημα, οι άντρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων στάθηκαν δίπλα στους πληττόμενους, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πολίτες. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη ως κοινωνία.

Ο άδικος χαμός του Γιώργου Δεσποτόπουλου μας γεμίζει οδύνη και οι σκέψεις μας είναι με τους οικείους του.

Ειλικρινή συλλυπητήρια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου