Προσπάθειες για αποκατάσταση της υδροδότησης σε Αλμυρό και Οθρυ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-19, 13:28:10
Προσπάθειες για αποκατάσταση της υδροδότησης σε Αλμυρό και Οθρυ

Εξαιτίας της θεομηνίας που με σφοδρότητα έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού, ο αγωγός μεταφοράς του νερού που διέρχεται μέσα από την κοίτη του ποταμού στη θέση «Χολόρεμα» έχει καταστραφεί εντελώς.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑ Αλμυρού, δεν μπορεί να επιχειρηθεί ακόμη καμία παρέμβαση για την αποκατάστασή του, καθώς το ποτάμι έχει συνεχή και αυξημένη ροή υδάτων.

Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες από το προσωπικό της ΔΕΥΑΑΛ να γεμίσουν οι δεξαμενές του δικτύου ύδρευσης με νερό από γεωτρήσεις ιδιωτών. Εφιστάται η προσοχή των κατοίκων ότι το νερό αυτό προορίζεται μόνο για οικιακή χρήση και δεν θα είναι πόσιμο μέχρι νεωτέρας.

Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα χρειαστεί όμως ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε ωστόσο σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Την ίδια στιγμή, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης και στα χωριά της Όθρυος, που αντιμετωπίζουν όμως ταυτόχρονα και άλλα προβλήματα, όπως αυτό της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ ζητά την κατανόηση των δημοτών απέναντι στο πρόβλημα και τους διαβεβαιώνει πως καταβάλλει κάθε ανθρώπινα δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ξεπεραστεί όσο το δυνατό συντομότερα.

Ταυτόχρονα, απευθύνει έκκληση για την ορθολογική χρήση του νερού από τους δημότες, αυτές τις ώρες της μεγάλης ανάγκης, ώστε να καταναλώνεται με φειδώ και μόνο για την εξυπηρέτηση των απολύτως απαραίτητων αναγκών.

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=