ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκινάει το ερπυστριοφόρο για τη διάσωση στον Αλμυρό

ξεκινάει-το-ερπυστριοφόρο-για-τη-διάσ-849917

Επτά ώρες συμπληρώνει η τιτάνια επιχείρηση διάσωσης τριών εγκλωβισμένων στη λιμνοδεξαμενή του Ξηριά Αλμυρού, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα ακόμη.

Πρόκειται για έναν μηχανικό από τον Βόλο, έναν τοπογράφο από τη Λάρισα και έναν υπομηχανικό από τον Αλμυρό, ηλικίας από 48 μέχρι 55 ετών. Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να δίνουν τιτάνια μάχη κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ωστόσο, δεν έχουν κατορθώσει να προσεγγίσουν το δέντρο στο οποίο έχουν γαντζωθεί τα τρία άτομα για να μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.

Η περιοχή πλημμύρισε από την έντονη βροχόπτωση και μετατράπηκε σε απέραντο χείμαρρο. Στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το σημείο, όπου εργάζονταν τα τρία άτομα επιβιβάστηκαν γύρω στις 5 το απόγευμα σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο όμως άρχισε να βυθίζεται στα πλημμυρικά νερά. Αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν βιαστικά, καθώς το όχημα παρασύρονταν. Κατόρθωσαν να πιαστούν από δέντρο για να μην παρασυρθούν και οι ίδιοι.

Οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, μπόρεσαν και ανέβηκαν σε κλαδιά του δέντρου, όπου και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα, ενώ ο ένας έχει αγκαλιάσει τον κορμό του δέντρου, με το σώμα του μέσα στο νερό, προσπαθώντας επί ώρες να μην παρασυρθεί.

Αυτή την ώρα ξεκινά την επιχείρηση προσέγγισής τους ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς πριν από λίγο μεγάλη μπουλντόζα που κινήθηκε προς τους εγκλωβισμένους κόλλησε στα μισά της διαδρομής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου