Εξωραΐζεται το δάσος Κουρί

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-27, 11:38:15
Εξωραΐζεται το δάσος Κουρί

Σκέψεις για διάθεση των μικρών ξύλινων κιοσκιών σε επαγγελματίες για διάθεση τοπικών προϊόντων

Το Δάσος Κουρί και ο εξωραϊσμός του θα αποτελέσει επιτέλους προτεραιότητα του Δήμου Αλμυρού για τη νέα χρονιά καθώς το μοναδικό αισθητικό δάσος της Μαγνησίας και ένα από τα ελάχιστα σε ολόκληρη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στο έλεος της μοίρας του με τις εικόνες εγκατάλειψης που αντικρίζουν οι επισκέπτες να είναι το λιγότερο, λυπηρές…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Τις παρεμβάσεις στο Δάσος Κουρί παρουσίασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργος Παπαϊωάννου στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σε μια προσπάθεια του Δήμου να εξωραΐσει την περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου οι δράσεις θα αφορούν κυρίως στα σημεία γύρω από τις τεχνητές λίμνες, που σήμερα με τα βρομόνερα και τα σπασμένα γεφυράκια αποτελούν σημείο απώθησης των επισκεπτών.

Εκτός από το ότι θα καθαριστούν οι λίμνες ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι θα γίνουν γύρω-γύρω δενδροφυτεύσεις, όπως και σε άλλα σημεία του Δάσους εφόσον κρίνεται απαραίτητο, ενώ θα καθαριστεί και το πράσινο σε όλη την έκτασή του.

Παράλληλα εργασίες αποκατάστασης θα γίνουν και στα μικρά ξύλινα κιόσκια που υπάρχουν μέσα στο πάρκο και σήμερα στέκουν με σπασμένα τζάμια και πόρτες αποτελώντας περιστασιακό «ξενώνα» για Βούλγαρους και χρήστες ναρκωτικών.

Πρόταση μάλιστα του κ. Παπαϊωάννου είναι τα εν λόγω κιόσκια, αφού αποκατασταθούν να διατεθούν από το Δήμο έναντι ενοικίου σε επαγγελματίες - ιδιώτες οι οποίοι και θα εκθέτουν και θα πωλούν τοπικά προϊόντα.

«Τα σπιτάκια και αύριο να τα φτιάξουμε θα τα ξανασπάσουν και θα ξαναχρησιμοποιηθούν από αλλοδαπούς και ναρκομανείς αν δεν αποκτήσουν άλλη χρήση» σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου και προσθέτει πως «οι επαγγελματίες μπορούν να ενταχθούν και σε σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προάγουμε τα τοπικά μας προϊόντα αλλά και να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο στο Κουρί».

Ο ίδιος πάντως έκανε έκκληση στους επισκέπτες του Δάσους, αλλά και στα σχολεία, να μαζεύουν τα σκουπίδια τους ή να μην τα πετάνε κάτω αλλά στα καλαθάκια που υπάρχουν ανά σημεία στην έκταση του Δάσους. «Το Κουρί το προσέχουμε σαν τα μάτια μας ωστόσο δεν μπορούμε να καθαρίζουμε κάθε μέρα και στην προσπάθεια μας πρέπει να συμβάλει και η κοινωνία», τόνισε.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=