Υπερκορεσμένα τα νεκροταφεία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-24, 12:59:48
Υπερκορεσμένα τα νεκροταφεία

Στον Αλμυρό με… παρακάλια του αρμόδιου Αντιδημάρχου γίνονται εκταφές για να ακολουθήσουν νέες ταφές

Με… διαπραγματεύσεις και παρακάλια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλμυρού Γιώργου Παπαϊωάννου στις οικογένειες ώστε να γίνουν εκταφές για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν νέες ταφές λειτουργούν τα νεκροταφεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού, καθώς όλα είναι υπερκορεσμένα…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Συνεχώς διογκώνεται το πρόβλημα με τα νεκροταφεία στον Αλμυρό καθώς όλα ανεξαιρέτως ασφυκτιούν και η μοναδική λύση σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να είναι μόνο η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Λειτουργίας.

Το θέμα έχει απασχολήσει το Δήμο από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του και μάλιστα είχε έρθει στην επιφάνεια από τις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να χαρακτηρίζει το πρόβλημα τεράστιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «όταν έχουμε καινούργια ταφή τρέχω όλη μέρα να βρω δημότες να τους παρακαλέσω να κάνουμε εκταφή για να κάνουμε μετά τη νέα ταφή».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το πρόβλημα δημιουργείται επειδή αν και η εκταφή πρέπει να γίνεται στα επτά χρόνια, ωστόσο στα νεκροταφεία του Αλμυρού δεν έχουν γίνει εκταφές ατόμων μετά από 15 και 20 χρόνια και γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει χώρος για νέες ταφές. «Πάω και παρακαλάω τις οικογένειες και κάνω κανονικές διαπραγματεύσεις να βγάλουμε τον συγγενή τους για να κάνουμε την καινούργια ταφή».

Ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας των νεκροταφείων είναι ήδη έτοιμος και αναμένεται να έρθει για έγκριση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Ιανουαρίου ώστε επιτέλους να μπει μια τάξη. «Με το νέο Κανονισμό θα καθοριστεί πότε θα γίνονται οι εκταφές, θα μπει σειρά προτεραιότητας, θα καθοριστεί γενικά η λειτουργία τους. Γιατί δεν είναι μόνο το πρόβλημα των ταφών αλλά και της καθαριότητας».

Πρέπει εδώ να τονιστεί πως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί ούτε και με επεκτάσεις των Κοιμητηρίων καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες. «Για να κάνουμε επέκταση πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις, να γίνουν σχέδια, να δοθούν λεφτά. Όλες οι αναγκαίες διαδικασίες χρειάζονται πάνω από τρία χρόνια και δεν είναι κάτι που μπορεί να λύσει το πρόβλημα άμεσα».

Απογυμνώνεται η καθαριότητα

Εως και 26 Φεβρουαρίου θα έχουν φύγει από την Υπηρεσία Καθαριότητας 17 συνολικά υπάλληλοι, 4 οδηγοί και 13 εργάτες καθαριότητας που εργάζονταν με 8μηνες συμβάσεις στο Δήμο, αφήνοντας την υπηρεσία κυριολεκτικά… γυμνή καθώς μένει με 11 μόλις υπαλλήλους και συγκεκριμένα με 16 εργάτες και 12 οδηγούς.

Η Δημοτική Αρχή βέβαια περιμένει να προσληφθούν 80 άτομα με 5μηνες συμβάσεις μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό ο κ. Παπαϊωάννου δηλώνει πως η Υπηρεσία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα καθώς είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί ολόκληρος ο Δήμος με 11 μόλις υπαλλήλους. «Αν φύγουν οι 17 υπάλληλοι και δεν έρθουν οι καινούργιοι, τότε θα πρέπει εγώ και ο Δήμαρχος να πιάσουμε από ένα φορτηγό και να βγούμε στους δρόμους να μαζεύουμε σκουπίδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=