ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές και δάσκαλοι με ευαισθησία

μαθητές-και-δάσκαλοι-με-ευαισθησία-391440

Δενδροφυτεύσεις και σχολικός κήπος στο 4ο Δημοτικό Αλμυρού

Την ευαισθησία τους αλλά και την αγάπη τους για το περιβάλλον δείχνουν η Διεύθυνση, οι δάσκαλοι, οι μαθητές αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία διαδοχικών δενδροφυτεύσεων στο σχολικό συγκρότημα αλλά και δημιουργία σχολικού κήπου.

Ειδικότερα μετά από ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση περιμετρικά του αύλειου χώρου του σχολείου και συγκεκριμένα θα φυτευτούν στις αρχές Μαρτίου 30 δέντρα (κατάλπες, κουτσουπιές, σφένδαμοι, πεύκοι, μουριές). Παράλληλα με την δενδροφύτευση θα γίνει και καλλωπισμός της αυλής με φύτευση θάμνων και λουλουδιών, ενώ επίσης έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει και σχολικός κήπος.

Ήδη ο Διευθυντής του σχολείου Παγωνόπουλος Γεώργιος έχει παραλάβει τα δενδρύλλια από το δασαρχείο Λάρισας τα οποία μέχρι και την φύτευση τους συντηρεί ο ταμίας του συλλόγου Ζγουλέτας Παναγιώτης. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καραδήμας Δημήτριος θα ζητηθεί από το δήμο να ορίσει περιοχή δεντροφύτευσης ώστε να προχωρήσει το σχολείο σε νέα περιβαλλοντική δράση όπως συναποφασίστηκε με το σύλλογο διδασκόντων.

Πρέπει να αναφερθεί ότι εκτός από τις δενδροφυτεύσεις με ενέργειες του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου διδασκόντων Ρενάτας Σάντσο, της δ/νσης του σχολείου και του Δασαρχείου Αλμυρού διεσώθη τραυματισμένος αετός που βρέθηκε στην περιοχή και αυτή την στιγμή περιθάλπεται σε Κέντρο Άγριας Πανίδας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Παγωνόπουλος όλες οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στον ετήσιο προγραμματισμό της σχολικής μονάδας που ήδη πραγματοποιεί και άλλα θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόκειται για τα προγράμματα με τίτλο «Τα ζώα του δάσους», «Τουριστικές διαδρομές στη φύση και την παράδοση», «Το λιοτρίβι – γεωργικοί συνεταιρισμοί» από τους δασκάλους κ.κ. Σβερώνη Ευάγγελο, Σιάνο Γεώργιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου