ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναβιώνει το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης

αναβιώνει-το-καρναβάλι-της-ευξεινούπ-391682

Το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης που φέρνει μνήμες ξεγνοιασιάς, χαράς, ευθυμίας, διασκέδασης και που δυστυχώς σταμάτησε να γίνεται λόγω οικονομικών δυσχερειών αποτελούσε «θεσμό» τόσο για την Ευξεινούπολη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, ενώ συγκέντρωνε και πλήθος κόσμου.

Τα μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης αποφάσισαν την αναβίωσή του δίνοντας και πάλι ζωή στην Ευξεινούπολη, αλλά και τον Αλμυρό το τριήμερο των Αποκριών.

Το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης, που έκανε μικρούς και μεγάλους να εργάζονται πυρετωδώς για να φέρουν σε πέρας το έργο τους αμισθί -χωρίς να νοιάζονται για τιμές και αξιώματα, αλλά να αισθάνονται ικανοποίηση για το θέαμα που πρόσφεραν- χρειάζεται τη συμμετοχή όλων για να αναβιώσει εν μέσω οικονομικής κρίσης και σωρείας προβλημάτων.

Τα μέλη του Συλλόγου αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων. Ο στόχος μας είναι δύσκολος, όσο δύσκολο είναι και το χαμόγελο και η αισιοδοξία αυτή την εποχή.

Υπάρχει όμως ωραιότερη πρόκληση; Ας κάνουμε λοιπόν μια προσπάθεια, ας ξυπνήσουμε από το λήθαργο της κατήφειας, του πεσιμισμού και της αναβλητικότητας και η ίδια η ζωή θα αποδείξει αν ένα έθιμο αγαπημένο σε εποχές πιο άσχημες από την σημερινή, έχει τη δύναμη να δώσει ξανά παλμό και σθένος στις υποτονικές καρδιές της μικρής μας κοινωνίας, που λαχταρά να ξαναζωντανέψει!».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου