ΑΛΜΥΡΟΣ

300 καινούργιοι κάδοι στον Δήμο Αλμυρού

300-καινούργιοι-κάδοι-στον-δήμο-αλμυρού-750258

Ενισχύεται ο εξοπλισμός της Διεύθυνσης Καθαριότητας στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Συνολικά 300 καινούργιους κάδους αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης κόστους 78.678 ευρώ θα προμηθευτεί η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Η προμήθεια θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλμυρού.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γεώργιος Παπαϊωάννου, ενημέρωσε ότι οι μισοί κάδοι θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες κατεστραμμένους από τις φθορές του χρόνου σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο και οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν, είτε σε καινούργια σημεία είτε σε υπάρχοντα, ώστε να είναι περισσότεροι με τους υφιστάμενους για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε ότι η ανακύκλωση θα ξεκινήσει εκ νέου στον δήμο Αλμυρού σε καθημερινή βάση και όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Η αρχή θα γίνει από τον Αλμυρό, τη Σούρπη, τον Πτελεό και την Ευξεινούπολη και θα επεκταθεί σε όλα τις τοπικές κοινότητες του καλλικρατικού δήμου.

Για την προμήθεια των κάδων η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού έχει προχωρήσει ήδη σε έγκριση των όρων για διενέργεια διαγωνισμού.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Καθαριότητας ενισχύθηκε με προσωπικό πέντε εργατών με δίμηνες συμβάσεις για τον τρέχοντα μήνα και για τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένει την πρόσληψη ατόμων μέσω της κοινωφελούς εργασίας.

Στον δήμο Αλμυρού θα απασχοληθούν μέσω του ΟΑΕΔ συνολικά 64 άτομα, εκ των οποίων τα 32 στην καθαριότητα με οχτάμηνες συμβάσεις.

Ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι θα πρόκειται για μία πολύ σημαντική ενίσχυση της Διεύθυνσης και του δήμου, τόνισε όμως ότι γίνεται σε λάθος χρόνος, καθώς θα αφορά τους χειμερινούς μήνες και όχι τους καλοκαιρινούς που αυξάνονται οι ανάγκες με την αποκομιδή και την καθαριότητα των παραλιών.

Αυτή τη στιγμή το προσωπικό της Διεύθυνσης, το οποίο έχει σε τέτοιο βαθμό επάρκεια στελέχωσης ώστε να βγαίνουν οι άδειες και τα ρεπό, δίνει μάχη για την καθαριότητα στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους ενόψει του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης του Αλμυρού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου