ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαμαρτυρίες για το νερό στην Αμαλιάπολη

διαμαρτυρίες-για-το-νερό-στην-αμαλιάπ-762317

Επανασυνδέθηκε με το Μαυρομάτι και δεν υδρεύεται από πομόνα, απαντά η ΔΕΥΑΑΛ

Εντονες διαμαρτυρίες στην Αμαλιάπολη για το πόσιμο νερό. Πολίτες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα είναι χαμηλής ποιότητας και ακατάλληλο προς πόση. Ισχυρίζονται ότι η κοινότητα σταμάτησε να υδρεύεται από το Μαυρομάτι και πλέον καλύπτει τις ανάγκες ύδρευσης από πομόνα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού (ΔΕΥΑΑΛ) για να ενημερωθεί τι συνέβη. Ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Αναστάσιος Δεληζήσης, παραδέχτηκε ότι τις προηγούμενες μέρες η Κοινότητα σταμάτησε να υδροδοτείται από το φράγμα. Ενημερώνει ότι υπήρξε βλάβη σε αγωγό μεταφοράς του νερού. Υπογραμμίζει όμως, ότι το πρόβλημα ξεπεράστηκε και πλέον η Αμαλιάπολη υδρεύεται και πάλι από το Μαυρομάτι.

Ο κ. Δεληζήσης τονίζει ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τη δημοτική επιχείρηση αύριο Δευτέρα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης με το φράγμα Μαυρομάτι είχαν συνδεθεί μόνο η Αμαλιάπολη και ο Πτελεός. Σήμερα υδρεύεται όλη η περιοχή από τον Αγιο Δημήτριο, το Αχίλλειο, τους Αγίους Θεοδώρους, τη Γαύριανη, τον Δρυμώνα, τη Αγία Τριάδα και την Αμαλιάπολη. Όμως το δίκτυο δεν παύει να είναι παλιό, καθώς κατασκευάστηκε προ 20ετίας. Παρουσιάζει βλάβες και οι τεχνικοί χρειάζεται να προχωρούν συνεχώς σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις».

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος προσθέτει ότι «ευελπιστούμε μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει γίνει η αποκατάσταση του δικτύου στη Σούρπη ώστε να συνδεθεί και αυτή η περιοχή με το φράγμα όπως και οι Νηές».

Η διαμαρτυρία

Αναλυτικά η Παρθενόπη Δημητρίου αναφέρει σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Αλμυρού, το δημοτικό συμβούλιο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ τα εξής: «Πριν δύο μήνες περίπου στην Αμαλιάπολη ήρθε επιτέλους μετά από αναμονή χρόνων το πόσιμο νερό από το Μαυρομάτι, διότι μέχρι τότε η ύδρευση στην Αμαλιάπολη ήταν από την πομόνα της οποίας το νερό είναι ακατάλληλο για να το πιει κάποιος, να μαγειρέψει, ακόμη και να πλυθεί! Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο υδροφόρος ορίζοντας στα χωριά μας έχει μολυνθεί και έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα! Έναν μήνα πριν λοιπόν το νερό από το Μαυρομάτι σταμάτησε και η ΔΕΥΑΑΛ μας επανέφερε στο νερό της πομόνας χωρίς προειδοποίηση! Πίναμε δύο-τρεις μέρες από αυτό και μαγειρεύαμε μέχρι να το καταλάβουμε! Καμία συναίσθηση ευθύνης, ούτε καν για τις ευπαθείς ομάδες ή τα μωρά! Μέχρι σήμερα έτσι συνεχίζουμε χωρίς να ξέρουμε πού ακριβώς πήγε το νερό από το Μαυρομάτι! Θα ήθελα να γνωρίζω για ποιο λόγο πρέπει να πληρώσουμε λογαριασμούς στη ΔΕΥΑΑΛ, καθώς για να έχουμε κατάλληλο νερό τουλάχιστον να πίνουμε και να μαγειρεύουμε αγοράζουμε εμφιαλωμένο, το οποίο έχει μεγάλο κόστος για μια οικογένεια; Ως πολίτης αυτού του τόπου δικαιούμαι και εγώ και οι συμπολίτες μου να γνωρίζουμε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά αλλά και πώς και πότε θα λυθούν τόσο σοβαρά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία όλων!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου