ΑΛΜΥΡΟΣ

Ψεκασμοί για τον δάκο σε Βόλο, Νότιο Πήλιο, Αλμυρό

ψεκασμοί-για-τον-δάκο-σε-βόλο-νότιο-πήλ-762341

Απαραίτητη κρίθηκε η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε αρκετές Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες της Μαγνησίας. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έδωσε εντολή διενέργειας δολωματικών ψεκασμών στους αναδόχους.

Ειδικότερα, κατ΄εντολή και υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης, διενεργούνται δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις εξής περιοχές:

  • Στις Τ.Κ. Κατηχωρίου, Τ.Κ. Πορταριάς και Τ.Κ. Αλλης Μεριάς θα ψεκαστούν από συνεργείο σήμερα Δευτέρα οι τοποθεσίες: Κατηχώρι, Μεγάλη Ράχη και Ασβεσταριές και αύριο Τρίτη οι τοποθεσίες: Κατηχώρι, Φυτέματα και Μούχος.
  • Στη Δ.Κ. Σούρπης: Συνεργείο πρώτο: θα ψεκαστούν από σήμερα Δευτέρα έως και το Σάββατο με την ακόλουθη σειρά οι παρακάτω τοποθεσίες: Ταγάνια, Χαλατσαίικα, Αρλαπάνος, Χαρδαλούπα, Πηγάδια Αγίου Γεωργίου, Κακόρεμμα, Βρύση – Ματαράγκα και Ελίτσα.

Συνεργείο δεύτερο: θα ψεκαστούν από σήμερα Δευτέρα έως και το Σάββατο με την ακόλουθη σειρά οι εξής τοποθεσίες: Αγία Τριάδα, Δροσόπουλο – Πλαγιά, Φραγκαίικα – Πλαγιά, Τσούκα – Πλαγιά και Δρυμωνιταίικα

Συνεργείο τρίτο, θα ψεκαστούν από σήμερα Δευτέρα έως και το Σάββατο οι τοποθεσίες: Παραλία και Καλαμάκι.

  • Στην Τ.Κ. Πτελεού θα ψεκαστούν από σήμερα Δευτέρα έως και το Σάββατο οιελαιοκομικές περιοχές:
    • «Καραβοτσάκι», με αρχή από Διασταύρωση Καραβοτσάκι και κατεύθυνση από βόρεια προς νότια, καταλήγοντας την έκτη μέρα στα όρια της περιοχής Μπρινιώτισσα.
    • «Μπρινιώτισσα», με αρχή από δρόμο Αγίου Γεωργίου και κατεύθυνση από βόρεια προς τα ανατολικά, καταλήγοντας την έκτη μέρα στα όρια της περιοχής Απόσκιο.
    • «Απόσκιο», με αρχή από δρόμο Αγίου Γεωργίου και κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Πάλιουρας.
    • «Πάλιουρας», με αρχή από δρόμο Λιβαδερά και κατεύθυνση από βόρεια προς νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Πουρναρέικο.
    • «Πουρναρέικο», με αρχή από δρόμο Κοπρισιά και κατεύθυνση από βόρεια προς νότια, καταλήγοντας την έβδομη μέρα στα όρια της περιοχής Καραβοτσάκι.

Στη «Γαύριανη» θα ψεκαστούν σήμερα Δευτέρα οι τοποθεσίες Παλιοκάλυβο και Παλιάμπελα, αύριο Τρίτη οι τοποθεσίες Καλοκαΐτι και Γρίβες και την Τετάρτη οι τοποθεσίες, Αφαλό, Νεκροταφείο και Στέκι.

  • Στην Τ.Κ. Αγ Θεοδώρων, θα ψεκαστούν από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή με την ακόλουθη σειρά οι τοποθεσίες: Τρύπες, Αγιος Παντελεήμονας, Κουβελά, Ορνιο, Παλιογκορτσιά, Αγιος Νικόλαος, Τραγάνα, Πέτρα, Βαθύρεμμα, Αγιος Κωνσταντίνος, Αγιος Απόστολος, Γιαμάδες, Αμπέλια και Αερογέφυρα.
  • Στην Τ.Κ. Αχιλλείου θα ψεκαστούν σήμερα Δευτέρα οι τοποθεσίες: Βουνοπατησιά, Τριανταφυλλάκι, Μακρυράχη, Φτελιά, Αβαλαριά, Πεύκος, Μάλλινη, Ορνιο, Κρυφόβρυση. Αύριο Τρίτη οι τοποθεσίες: Τσάκη, Διασταύρωση, Βερυκοκιά, Λιβάδια, Τύμπανος, Αβαλαριά, Πάγκαλι, Κάκκαβος, Γορίτσα. Την Τετάρτη οι τοποθεσίες: Αγιος Παντελεήμονας, Μεταφιό, Τσάκη, Διασταύρωση, Χαμάκ, Κατσαμπέρη, Αγιος Αθανάσιος, Κωστόπουλο, Ράχη. Την Πέμπτη οι τοποθεσίες: Κοκκίνες, Φτελιά, Ράχη Αλώνια, Αετός, Λιόπρες, Πλατύστομο, Λυκούρες, Τσαμάλη Χωράφια. Την Παρασκευή οι τοποθεσίες: Καψάλη Κοκκίνες, Μάλλινη, Τσουμαράδες, Αετός, Λιόπρες, Λιβάδια, Κοκλιάς, Τρύπες, Μυτιλήνη, και το Σάββατο οι τοποθεσίες: Καλύβια, Γιαννούλη Ρέμα, Κακοκέφαλη, Κουνάκια, Κοτρωνιάς, Πετρόγουρνα, Καρδαράς, Κληματαριά, Καλύβια, Τζουμαράδες, Δραγασιά, Ξηρόραχη, Κουφόπουλο.
  • Στην Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου θα ψεκαστούν σήμερα Δευτέρα οι τοποθεσίες: Παλιοκάλυβα, Παλιόμανδρα, Τσιλαφακέϊκα, Ψακτή, Σπηλιά, Βαλωματέϊκα, Καραβόστομο, Αγιος Δημήτριος. Αύριο Τρίτη οι τοποθεσίες: Ταράτσες, Αγκαθιά, Σπίτια, Πουρνάρι, Κλιμάκι, Πεύκος, Ξηριάς και την Τετάρτη οι τοποθεσίες: Καναπίτσα, Καλόγηρος, Αγκαθιά, Μουρτιά, Μανταφνέικα, Πουρνάρι.
  • Στην Τ.Κ. Δράκειας: Συνεργείο πρώτο: θα ψεκαστούν σήμερα Δευτέρα η τοποθεσία Αγιος Χαράλαμπος, αύριο Τρίτη η Κάτω Δράκεια και την Τετάρτη η Γιαννά.

Συνεργείο δεύτερο: θα ψεκαστεί σήμερα Δευτέρα η Γαλήνη, αύριο Τρίτη η Διάσελα και την Τετάρτη η Παναγία.

  • Στην Τ.Κ. Αγίου Βλασίου θα ψεκαστούν σήμερα Δευτέρα οι τοποθεσίες: Πετράλωνα και Αμαδίστρα. Αύριο Τρίτη οι τοποθεσίες: Αμαδίστρα και Καρδάρα. Την Τετάρτη οι τοποθεσίες: Καρδάρα, Λαμπογιανέικα και Παλιόκαστρο. Την Πέμπτη οι τοποθεσίες: Αγιος Αχίλλειος και Αγιος Αθανάσιος και την Παρασκευή οι τοποθεσίες: Αγιος Βλάσιος (χωριό), Στρόφιλος και Αγιος Νικόλαος.
  • Στην Τ.Κ. Μηλεών: Συνεργείο πρώτο: θα ψεκαστούν σήμερα Δευτέρα οι τοποθεσίες Σωτήρα και Μπούφες.

Συνεργείο δεύτερο: θα ψεκαστούν σήμερα Δευτέρα οι τοποθεσίες Σταυρομάνα (Παπαδημητρίου) και Γιάννη – Ράχη (Δημητρούλιας).

  • Στην Τ.Κ. Βυζίτσας θα ψεκαστούν σήμερα Δευτέρα οι τοποθεσίες: Αγία Μαρίνα και Αργυρέικα και αύριο Τρίτη οι τοποθεσίες: Παπαγιαννέικα, του Κούκου τον Πλάτανο.

Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία (3) ελαιόδεντρα με προβλεπόμενη συνολική διάρκεια οκτώ (8) ημερών

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβασης τοπικά της θερμοκρασίας αέρα άνω των 28ο C ή επικράτησης ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ αναστέλλεται προσωρινά η εφαρμογή του ψεκασμού κατόπιν εντολής της Υπηρεσίας μας.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να μεριμνήσουν για την προσπελασιμότητα των περιφραγμένων ελαιοκτημάτων τους στα συνεργεία ψεκασμού και την κοπή των ζιζανίων για την αποτελεσματική εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού σε όλα τα ελαιοκτήματα (μη συμπεριλαμβανομένων των ενταγμένων στη βιολογική γεωργία).

Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω ψεκαζόμενες περιοχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου