ΑΛΜΥΡΟΣ

Κίνδυνος απένταξης του open mall στον Αλμυρό

κίνδυνος-απένταξης-του-open-mall-στον-αλμυρό-767608

Καμπανάκι από τον επιμελητηριακό σύμβουλο Μαγνησίας Κώστα Πανταζώνα – Η απροθυμία του Δήμου Αλμυρού θα έχει μοιραίο αποτέλεσμα

Ηταν Μάιος του 2019 όταν η δημοτική αρχή Εσερίδη ενημερωνόταν ότι η πρόταση για το open mall κατατασσόταν στην 18η θέση έγκρισης σε σύνολο 56 προτάσεων. Εναν χρόνο μετά ωστόσο φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση με τη νέα δημοτική αρχή Αλμυρού να δείχνει απροθυμία να υιοθετήσει τις δυνατότητες του προγράμματος ενώ το πρόγραμμα έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο επιμελητηριακός σύμβουλος Μαγνησίας και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Αλμυρού Κώστας Πανταζώνας κρούει καμπανάκι κινδύνου. Με δήλωσή του – παρέμβαση καλεί ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού να πάρει θέση πριν να είναι αργά και χαθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο κ. Πανταζώνας επισημαίνει ότι «open mall αποτελεί ένα πρόγραμμα αναμόρφωσης και αναβάθμισης των οδών που δεν εντάχθηκαν στη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 1.654.334 ευρώ (εκ των οποίων 1.486.334 ευρώ για τον Δήμο Αλμυρού και 168.000 ο προϋπολογισμός για το Επιμελητήριο Μαγνησίας) παρεμβαίνει στις οδούς (Ερμού, Αθηνάς, Ανθέων, Όθρυος, Γρηγοριάδου και Αθηνών) για να αποκτήσουν την ανάλογη εικόνα της νέας κεντρικής πλατείας, εξαλείφοντας την ανισότητα και την ανομοιομορφία που παρουσιάζεται μέχρι τώρα στην υπάρχουσα εικόνα της αγοράς».

Όπως σημειώνει, εξαλείφει την ανισότητα με τους εξής τρόπους:

1. Ανάπλαση-αναβάθμιση του δημοσίου χώρου (δημιουργία υπεραξίας στην περιοχή μέσω κατάλληλης δένδρο φύτευσης, του σωστού σκιασμού του δημοσίου χώρου και της εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών).

2. Εγκατάσταση συστήματος παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

3. Προμήθεια και εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού οχήματος (για μεταφορά των επισκεπτών από κόμβους μεταφορών χωρίς αντίτιμο).

4. Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας και κοινών «έξυπνων» εφαρμογών ως οικοσύστημα αλληλεπίδρασης και συνέργειας όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

5. Προβολή και προώθηση του branding της περιοχής Αλμυρού (μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων και ραδιοφωνικών spot).

Ο ίδιος προειδοποιεί ότιη απροθυμία του Δήμου Αλμυρού και όλων των δημοτικών παρατάξεων να υιοθετήσουν τις δυνατότητες του προγράμματος, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της συνολικής εικόνας της αγοράς, προξενεί κινδύνους ικανούς να οδηγήσουν στην απένταξη του λόγω χρόνου.

«Παρ’ ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση, δεν είναι σίγουρο αν θα αξιοποιηθεί ο επιπλέον χρόνος, δεν μπορούμε να κυνηγάμε τις παρατάσεις και να αφήνουμε αναξιοποίητο τον αρχικό χρόνο υλοποίησης.

Ως επιμελητηριακός σύμβουλος Μαγνησίας καλώ όλη τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου (καθώς δεν υπάρχει πλειοψηφία από τη διοικούσα δημοτική αρχή) να πάρει επίσημα θέση αίροντας οτιδήποτε λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την άμεση έναρξη του προγράμματος, επιφέροντας υλιστική στήριξη τόσο στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων όσο και στους υπόλοιπους συναδέλφους μου», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου