Πρεμιέρα εκπτώσεων αύριο στην αγορά

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-12, 22:15:19
Πρεμιέρα εκπτώσεων αύριο στην αγορά

«Στηρίζουμε την αγορά μας, κερδίζουμε όλοι», προτρέπει ο εμπορικός κόσμος

«Με σύνθημά «Μένουμε Αλμυρό. Κάνουμε ασφαλείς αγορές. Στηρίζουμε την αγορά μας. Κερδίζουμε όλοι!» ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στην εμπορική αγορά του Αλμυρού.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη λέει ότι η αγορά είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους καταναλωτές προσφέροντάς τους τις καλύτερες δυνατές εκπτώσεις στα είδη τους.

«Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο εμπορικός κόσμος προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν την τοπική αγορά. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι», τονίζει.

Παράλληλα, η ίδια σημειώνει ότι σε όλα τα καταστήματα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, ώστε οι καταναλωτές να νιώθουν παντού ασφαλείς.

Η Ομοσπονδία ενημερώνει όλους τους εμπόρους ότι οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζει ότι, κατά τη διενέργειά τους, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

«Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=