ΑΛΜΥΡΟΣ

Ακαρπες οι έρευνες στο ξωκλήσι για την Κοντούλη

ακαρπες-οι-έρευνες-στο-ξωκλήσι-για-την-5056

Στον πατέρα του ιδιοκτήτη ανήκουν τα δύο οστά που κατασχέθηκαν από ξωκλήσι ιδιωτικού χώρου στην Αμαλιάπολη τον Δεκέμβριο και εξετάστηκαν για DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σχετίζονται με την Μαριάννα- Ενριέττα Κοντούλη, την 70χρονη μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού και έκτοτε αγνοείται.

Ο έλεγχος των οστών που είχαν βρεθεί σε οστεοφυλάκιο κάτω από την Αγία Τράπεζα ολοκληρώθηκε. Αποδείχτηκε ότι δεν συνδέονται με την Κοντούλη και ότι ανήκουν στον πατέρα του επιχειρηματία όπως ο τελευταίος διατεινόταν από την πρώτη στιγμή. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου εκδόθηκε βούλευμα με το οποίο διατάσσεται να αποδοθούν τα οστά στον ιδιοκτήτη από το ξωκλήσι.

Τον Δεκέμβριο του 2019 στήθηκε μεγάλη επιχείρηση σε ξωκλήσι ιδιωτικού χώρου στην Αμαλιάπολη για τον εντοπισμό της 70χρονης αγνοούμενης.

Με επικεφαλής τον ανακριτή Βόλου εκτελέστηκαν εκσκαφές, ενώ στο σημείο μετέβησαν εισαγγελέας και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι αρχές προχωρούσαν σε επιχείρηση τέτοιου μεγέθους για τον εντοπισμό της εύπορης καθηγήτριας μπαλέτου. Το 2013 είχαν διεξαχθεί έρευνες σε πηγάδι στην Αμαλιάπολη με ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Οι αρχές είχαν εντοπίσει εκεί οστά, τα οποία όμως δεν ανήκαν σε άνθρωπο, αλλά σε ζώο.

Οι έρευνες επικεντρώνονταν στον εσωτερικό χώρο του ξωκλησιού στο δάπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για αυτές αποτέλεσε πληροφορία ότι στον εν λόγω χώρο βρίσκεται θαμμένη η αγνοούμενη.

Από τις εκσκαφές δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Τον Ιανουάριο έγινε γνωστό και επισήμως ότι συντάχθηκε και το σχετικό πόρισμα ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μοναδικό «εύρημα» των αρχών ήταν τα οστά του πατέρα του ιδιοκτήτη του χώρου, που φυλάσσονταν σε οστεοφυλάκιο. Πλέον ολοκληρώθηκε και ο έλεγχος των οστών, ο οποίος δικαίωσε τον επιχειρηματία.

Η Μαριάννα Κοντούλη διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου, στο εξοχικό της.

Την περίοδο της εξαφάνισής της είχαν αρχίσει να γίνονται μυστηριώδεις μεταβιβάσεις ακινήτων που ανήκαν στην περιουσία της.

Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και η δίκη για τις περίεργες μεταβιβάσεις των ακινήτων της στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου