ΑΛΜΥΡΟΣ

Εμπλουτίζονται με παιχνίδια όλες οι παιδικές χαρές

εμπλουτίζονται-με-παιχνίδια-όλες-οι-π-6780

Κοπή χόρτων και περιποίηση πρασίνου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα

Στην προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού στις παιδικές χαρές θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου και κατακύρωσε το αποτέλεσμα στην εταιρεία ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ και ΣΙΑ Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, η ανάδοχος θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών με εγκατάσταση νέων οργάνων, όπως ζωάκια ελατηρίου, τραμπάλες, κούνιες, τσουλήθρες, αυτοκινούμενους μύλους. Επιπλέον όπου απαιτηθεί θα κατασκευαστεί ελαστικό δάπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις παιδικές χαρές στον Αλμυρό, την Ευξεινούπολη, τη Σούρπη, την Αμαλιάπολη, το Κρόκιο, το Αχίλλειο και τον Δρυμώνα.

Επίσης, ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής προβλέπει την κατασκευή καινούργιας παιδικής χαράς στην περιοχή Πλατάνια. Το έργο θα υλοποιηθεί αντί του ποσού των 193.248 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή έλεγξε τα δικαιολογητικά του αναδόχου και τα ενέκρινε. Η απόφαση της Επιτροπής ελήφθη ομόφωνα στις 2 Ιουλίου. Ο διαγωνισμός του έργου και η υλοποίησή του πήγε πίσω λόγω του πανδημίας και του κορονοϊού που καθυστέρησε πολλά έργα.

Κοπή χόρτων, περιποίηση πρασίνου

Μετά την επιστροφή του προσωπικού της Διεύθυνσης Καθαριότητας από τις άδειες ειδικού σκοπού η Διεύθυνση προχωρεί στην περιποίηση του πρασίνου σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γεώργιος Παπαϊωάννου, ενημέρωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχισθεί πιο εντατικά το κλάδεμα των δέντρων και το καθάρισμα των χόρτων.

Από την υγειονομική κρίση και μετά η Διεύθυνση λειτουργούσε με αισθητά μειωμένο προσωπικό με τις άδειες ειδικού σκοπού και στην Υπηρεσία εργάζονταν τέσσερα άτομα για ολόκληρο τον δήμο για την καθαριότητα (όχι αποκομιδή). Σήμερα έχουν επιστρέψει στις θέσεις εφτά άτομα.

«Θα κόψουμε όλα τα χόρτα στους κοινόχρηστους χώρους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και θα κλαδεύουμε τα δέντρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό σε ολόκληρο τον Αλμυρό και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε στον υπόλοιπο δήμο με εντατικούς ρυθμούς», πρόσθεσε.

Το προηγούμενο διάστημα η Διεύθυνση είχε δώσει έμφαση στον εξωραϊσμό των παραλιών, με το προσωπικό που διέθετε. Σήμερα όλες οι παραλίες είναι έτοιμες για τη θερινή σεζόν και δέχονται μεγάλη επισκεψιμότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου